НАЙСМАЧНІШЕ “ПТАШИНЕ МОЛОЧКО”, ЯКЕ Я КОЛИСЬ ЇЛА! БЕЗ ВИПІЧКИ! НІЖНІШЕ-НІЖНОГО, ТАНЕ В РОТІ… ТЕПЕР ГОТУЮ ЛИШЕ ЗА ЦИМ РЕЦЕПТОМ.
Найсмачніше “Пташине молоко”
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на ibilingua.com
Нам знадобиться для приготування:
- – Вершки тридцяти трьох відсотків п’ятсот мл;
- – Двадцятивідсоткова сметана чотириста грамів;
- – Двісті мілілітрів молока;
- – Двісті грам цукру;
- – Двадцять грам ванільного цукру;
- – П’ятнадцять грам швидкорозчинного желатину;
- – П’ять столових ложок цукру;
- – П’ять столових ложок порошку какао;
Спочатку готуємо суфле:
Змішуємо ванільний цукор, желатин і молоко. Варимо на маленькому вогні не перестаючи перемішувати.
Після того, як з’явиться пар, прибираємо з вогню і переливаємо в миску для швидкого охолодження.
Збиваємо п’ятсот мілілітрів вершків. В іншій мисці збиваємо сметану і цукор протягом п’яти хвилин і потроху додаємо вершки, ретельно перемішуючи.
Після додаємо вже остиглу суміш молочну і знову збиваємо міксером.
Змащуємо підготовлену форму маслом. Відправляємо туди мус і накриваємо плівкою. Ставимо в холодильник і чекаємо поки гарненько застигне верхній шар.
Шоколадна глазур:
У каструлі змішуємо какао і цукор, додаючи воду, молоко, желатин і гарненько перемішуємо. І відправляємо на вогонь до того, поки не закипить, але не забувайте постійно помішувати.
Проціджуємо нашу глазур для позбавлення її від грудочок і охолоджуємо. Дістаємо мус з холодильника і змащуємо остиглою глазур’ю, знову накриваємо плівкою і ставимо в холодильник поки повністю не застигне.
Приємного вам апетиту!