Найсмачніші кабачки на зиму! Просто неймовірні!
Сьогодні хочу запропонувати вам один з моїх улюблених рецептів маринованих кабачків. Кабачки виходять неймовірно смачні, в міру пікантні з незабутнім смаком!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Спробуйте приготувати і ви обов’язково будете задоволені.
Продукти (на дві півлітрові банки):
- Кабачки – 4 – 5 шт (невеликі, молоді)
- Часник – 2 зубчики
- Зерна гірчиці – 1 ч.л
- Зелень – кріп, петрушка
- Лавровий лист – 2 шт
- Перець чорний горошок – 8 – 10 горошин
- Перець духмяний – 4 горошини
- Гіркий перець – за бажанням
Маринад (на 4 півлітрові баночки, при щільному укладанню):
Вода – 1 літр
Сіль – 50 гр (2 ст.л з невеликою гіркою)
Цукор – 65 гр (3 ст.л без гірки)
Оцет 9% – 75 мл (5 ст.л)
Як приготувати смачні мариновані кабачки
Беремо кабачки. Нарізаємо кабачки кружечками завтовшки 5 мм. Кабачки беремо молоді з ніжною шкіркою. Також дрібно січемо зелень. У мене кріп і петрушка.
Беремо чисті банки (у мене пів літрові) добре вимиті але не стерилізовані.
На дно банок укладаємо спеції, зелень. Часник також подрібнюємо і кладемо по зубчику в кожну баночку. Туди ж кладемо половину ч.л. зерен гірчиці, по маленькому лавровому листку в кожну банку і перець горошком штук 5 і по 2 горошини запашного перцю. Кабачки укладаємо в банки щільно. Між кабачками кладемо ще зелень.
Маринад
Одного літра маринаду вистачає на 4 півлітрові банки.
У каструльку наливаємо 1 л води, додаємо 2 ст.л. з невеликою гіркою солі 3 ст.л. без гірки цукру і коли все закипить додаємо 5 ст.л. 9% оцту, це 75 мл.
Просто не закручуючи накриваємо кришками і ставимо стерилізувати. Для цього на дно іншої каструлі укладаємо марлю, в ємність наливаємо трохи гарячої води ставимо в неї банки і заливаємо гарячою водою до плічок банок. Таким чином стерилізуємо банки з моменту закипання 7 хвилин.
Потім баночки закатуємо кришками і все.
Наші кабачки готові. Такі кабачки спокійно зберігаються при кімнатній температурі.
Смачного!