Найсмачніший десерт — “Хмиз під снігом”

Хто не пробував хмиз — обсмажене у фритюрі печиво з прісного, здобного тіста, нарізаного смужками, мерщій записуйте рецепт.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Найголовніше в цій страві — точний розрахунок інгредієнтів. Цукор в тісто для хмизу кладіть вкрай обережно: якщо покласти його забагато, хмиз не вийде красивого золотистого кольору, а темного, не дуже приємного.

Ця випічка дуже проста в приготуванні і водночас дуже смачна. Можна з’їсти цілу гору ось таких ось коржиків.

Готується страва на сковороді у великій кількості рослинної олії. Відразу ж посипається цукровою пудрою і подається до столу, адже коржики тонкі і дуже швидко остигають. Є кілька рецептів їх приготування, і ось один такий.

Інгредієнти:

  • Яйця — 4 шт.
  • Сметана — 400 г
  • Сіль
  • Борошно — 750 г
  • Рослинна олія — 500 г
  • Цукрова пудра — 100-200 г

Спосіб приготування:

  1. Добре перемішати яйця, сметану, сіль і борошно. Тонко розкачати тісто, нарізати тоненькими смужками і зробити з них бантики.
  2. Хмиз опустити в киплячу олію і смажити до золотистого кольору. Викласти на паперовий рушник, щоб ввібралося зайву рослинну олію, потім перекласти на блюдо і посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Не вдається скопіювати.