Найсмачніший сирний кекс! Вологий і повітряний

Сьогодні у мене для вас, дуже ніжний і найсмачніший сирний кекс! Дуже ніжне вологе тісто, і при цьому тісто повітряне, сподіваюся що рецепт припаде вам до смаку, в нашій родині це найулюбленіша сирна випічка.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • Борошно – 220 грам
  • Сир – 280 грам
  • Масло вершкове – 100 грам
  • Цукор – 220 грам
  • Яйця – 3 шт.
  • Розпушувач – 7 грам (1,5 чайної ложки)
  • Сода харчова – 2-3 грами (0,5 чайної ложки)
  • Сіль – дрібка
  • Лимон – 1 шт. або сухофрукти 100-150 грам.
  • Ванілін – за смаком

Як приготувати сирний кекс

Я кекс буду готувати з лимоном, якщо не хочете його використовувати, можна додати улюблені сухофрукти, або взагалі нічого з цього не додавати.

Перед тим як починати готувати тісто для кексу, у вас повинна бути розігріта духовка на 180 градусів і також підготуйте форму.

Всі продукти для кексу повинні бути кімнатної температури.

1) За допомогою чайної ложки дістаю м’якоть з одного лимона.

Також можна нарізати лимон на часточки і дістати всю м’якоть. В лимон додаю півтори столові ложки цукру, із загальної кількості. Добре перемішую і поки залишаю.

2) Вершкове масло з’єдную з цукром, все перемішую міксером.

3) Потім додаю сир. Також добре все перемішую.

Сир краще використовувати пастоподібний, у мене сир був великий, я його пробила блендером.

4) Тепер в отриману масу додаю по одному, три яйця.

Отримую досить рідку масу, в неї додам підготовлений лимон (сухофрукти) добре перемішую.

5) Тепер перемішую борошно, розпушувач, соду і сіль. Просіваю все в миску, добре перемішую і перекладаю тісто в форму.

Тісто довго перемішувати не потрібно, як домоглися однорідності, перекладаємо.

Форму я змастила вершковим маслом і посипала панірувальними сухарями.

Тісто розподіляю рівно за допомогою лопатки.

Тепер для того щоб на кексі утворилася тріщина саме посередині, проводжу паличкою уздовж форми. В отриману лунку наливаю зовсім небагато соняшникової і знову проведу паличкою.

Якщо вас бентежить олія, тоді можна буквально 15 грам вершкового масла, покласти в пакет трохи нагріти в руці, щоб масло стало м’яким, зробити маленький отвір в пакеті, і вздовж форми провести смужку з вершкового масла, буде той же ефект.

Форму з тістом прибираю в добре розігріту духовку до 180 градусів. Випікається такий кекс 45-60 хвилин, час випічки залежить від духовки.

Перші 40 хвилин духовку не відкриваю,. Потім перевіряю на готовність за допомогою зубочистки. Готовність перевіряю в середині кексу, якщо тісто налипнуло на зубочистку, кекс не готовий, перевірю знову через 5 10 хвилин.

У мене кекс випікався 45 хвилин, у вас може випікатися і 60.

Якщо так сталося що кекс ще не готовий всередині, а рум’яності зверху вам досить, накрийте кекс фольгою і продовжуйте випікати.

Коли кекс трохи охолов, я переношу його на решітку. Після охолодження покриваю глазур’ю.

Для приготування глазурі, цукрову пудру змішую з соком лимона, регулюючи густоту. Чим більше ви додасте цукрової пудри, тим світлішою і густішою буде глазур.

Зверху посипаю нарізаними фісташками.

Глазур швидко схоплюється і майже відразу можна нарізати кекс і запрошувати сім’ю до столу.

Кекс дуже, дуже смачний! Ви просто спробуйте приготувати хоча б один раз. Бажаю всім успіхів на кухні і приємного апетиту!