Найсмачніший торт з бананами “Норка крота”: покроковий рецепт
Цей торт виходить дуже смачний і повітряний. Шоколадний торт з незвичайним банановим смаком припаде до душі будь-кому.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Готувати його легко, з цієї причини можна час від часу радувати сім’ю або гостей подібним тортом. Більшість його роблять на День Народження.
Які інгредієнти нам знадобляться?
Тісто:
- три яйця
- 140 г пшеничного борошна
- 140 г цукрового піску
- 1 ст. л. какао
- 3 ст. л. молока
- 0,5 ч.л. ложки розпушувача
- 1 ст. л. коньяку
Для начинки
- 350 г сиру
- 5 бананів
- 250 г вершків
- 15 г желатину
- 80 мл води
- 3 ст. л. цукру
Торт “Норка крота”, рецепт приготування
Спочатку готуємо шоколадний бісквіт. Духовку потрібно розігріти приблизно до 180 градусів. Варто просіяти борошно в якийсь посуд разом з какао і розпушувачем.
Потрібно відділити білки від жовтків. Останні з’єднуємо з цукром, скориставшись міксером. Збивати потрібно до того, поки не отримаємо більш світлу масу. Потім додаємо тепле молоко, не зупиняючи процес. Потім по частинах посипаємо до суміші борошна і какао.
Білки необхідно збити в іншому посуді, поки не отримаємо стійку пишну піну. Цю масу з’єднуємо з жовтками круговими рухами. В результаті у нас вийде тісто, яке наповнене бульбашками.
На дно рознімної форми укладаємо папір для випічки. Стінки не потрібно чимось змащувати. Потім ллємо в неї тісто і тісто потрібно готувати 35 хв. Готовність тіста перевіряємо зубочисткою. По закінченню необхідного нам часу виймаємо бісквіт і залишаємо його остигати протягом 1,5-2 години.
Переходимо до готування начинки. Вливаємо желатин в воду і даємо йому набрякнути. Потім зігріваємо на водяній бані до його повного розчинення.
Сир разом з цукровим піском і одним бананом подрібнюємо до консистенції каші в блендері або кухонному комбайні.
Скориставшись міксером, на максимальній швидкості варто збити вершки в іншому посуді поки не з’являться бульбашки. Пухку масу неможливо отримати. Потім в неї додаємо тонкою цівкою суміш з желатину і все ще збиваємо. Потім сирно-бананова маса збивається до однорідного стану. В результаті у нас вийде дуже рідкий розчин.
Охолоджуємо його в холодильнику.
Після охолодження бісквіта, дістаємо його з формочки і кладемо на тарілку.
Скориставшись чайною ложкою, прибираємо серединку, а дно має бути товщиною близько 1 см з високими бортиками.
З’єднуємо коньяк і 1 ч. л. води, змішуємо суміш і нею варто просочити бісквіт.
Основу змащуємо сирною начинкою.
Чистимо банани і кладемо їх в поглибленні в основі. На нього викладаємо сирну начинку, створюючи щось на кшталт купола. Сиплемо зверху крихтою з бісквіту, що залишилася від створення основи. Потім крихту необхідно трохи притискати за допомогою рук до вологої начинці, таким чином з’ясувати, що вийшов рівний купол з будь-якій області. Потім кладемо в холодильник на пару годин