Найсмачніший вафельний торт “Грильяж”

З готових вафельних коржів можна швидко приготувати торт або тістечка. Але до вибору коржів потрібно підійти відповідально.По-перше, на коржах не повинно бути відколів, тріщин, і вже тим більше вони не повинні бути зламаними.По-друге, вафельний корж повинен бути однорідного золотистого або молочного кольору.Підгорілі вафлі для виготовлення торта ніяк не годяться. І, по-третє, готові вафельні коржі не повинні бути м’якими. Торт і так чудово просочиться під впливом крему. У крем за бажанням можна додати курагу, фініки, різні цукати.

Про це еише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Продукти:

  • вафельні листи – 3 шт.,
  • арахіс (горіхи можна будь-які)- 150 гр,
  • печиво «Ювілейне» – 200 гр,
  • масло вершкове – 200 гр,
  • цукор – 1 ст. ложка,
  • мед – 2 ст. ложки,,
  • какао порошок – 2 ст. ложки,
  • молоко – 4 ст. ложки,
  • згущене молоко – 4 ст. ложки,
  • глазур для торта – 100 гр,
  • лимонна кислота -0,5 ч. ложки,
  • кокосова стружка – 50 гр.

Як приготувати вафельний торт “Грильяж”:

Арахіс подрібнити, печиво (100 гр) поламати на маленькі шматочки. У невеликій сотейник перекладіть арахіс, печиво, цукор і мед.

Влийте молоко, перемішайте і поставте на повільний вогонь.Варіть поки мед з цукром не розтопиться, постійно помішуйте щоб не пригоріло (20-30 секунд після того як закипить).Зніміть з вогню, додайте масло, нарізане кубиками і лимонну кислоту. Зачекайте поки масло розтопиться і перемішайте.Дайте трохи охолонути, але не повністю. Розділіть масу на 2 частини і розподіліть по 2 коржам, верхній залиште порожнім. Поставте під гніт – зверху поставте важку тарілку або невелику каструлю з 500 мл води. Залиште в холодильнику на 2-3 години, поки не застигне.

Тепер готуємо крем, щоб обмазати наш торт: печиво, яке залишилося, розіб’ємо блендером в дрібну крихту і змішаємо зі згущеним молоком. Добре вимішуємо, якщо дуже густе, розбавимо вершками або молоком. Тонким шаром обмазуємо верх і боки тортика. Глазур перемішайте з молоком як зазначено на упаковці. Залийте торт глазур’ю, посипте кокосовою стружкою і поставте в холодильник. Перед подачею нарізати квадратиками.

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.