Напередодні світлого свята Великодня печемо смачну паску-краффін

Сирний краффін з соковитим родзинками буде дуже до речі на святковому столі в честь світлого свята Пасхи. Готуємо швидко, просто і тільки з доступних інгредієнтів, які є на кожній кухні, на нашу пошаговому рецептом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами НаХаті

Для опари:

  • 30 грамів пшеничного борошна;
  • 20 грамів сухих дріжджів;
  • 40 мл цільного молока;
  • 10 грамів цукру.

Для тіста:

  • 300 грамів борошна пшеничного;
  • 200 грамів домашнього сиру;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 8 грамів ваніліну;
  • 3 грами солі;
  • 130 грамів цукру;
  • 2 яйця;
  • 70 грамів родзинок;
  • 70 грамів цукрової пудри;
  • 40 мл оливкової олії.

опара

Молоко перелити в невелику піалу і розігріти в мікрохвильовій печі. Розчинити в ньому сухі дріжджі. Додати вказану кількість борошна і цукру. Перемішати і залишити в теплому місці на 35-40 хвилин.

тісто

У підготовлену опару додати свіжий сир, сіль, цукор, ванільний цукор, масло вершкове та яйця. Збивати масу міксером, поки вона не стане однорідною.

Руками замісити густе тісто, яке буде щільним, еластичним і не буде липнути до рук. Сформувати руками щільну кулю, яку обмазати оливковою олією з усіх боків. Покласти тісто в миску, накрити поліетиленом і зверху укутати в рушник. Поставити ближче до плити на 1,5 години.

Підготовлене тісто поділити на 3 рівні частини. Одну меншого обсягу і дві побільше. Залишити його на робочій поверхні, щоб воно підійшло ще трохи.

Стіл присипати невеликою кількістю борошна і за допомогою качалки розкачати кожну частину тіста в тонкий пласт, який посипати не шкодуючи родзинками. Згорнути в рулетики розрізом назовні, до нерозрізаного кінця.

Поверх рулету почати скручувати ще один рулет, а потім і ще один. Вийде рулет в рулеті.

Деко змастити вершковим маслом або застелити пекарським папером. Перекласти на нього заготовку краффіна і дати постояти ще близько години для вистоювання. Випекти при 190 градусах 10 хвилин, після чого зменшити градус до 180 і допекти ще 30 хвилин.

Дати пасці охолонути в формі і вже остиглу посипати цукровою пудрою. Можна нарізати і подавати до святкового столу.