Насипний пиріг з вівсяними пластівцями
Рецепт смачного і корисного насипного пирога. В якості основного компонента для насипного тіста використовуємо вівсяні пластівці, вони створюють золотисту хрустку скоринку. Сухе тісто просочуємо сметаною начинкою, завдяки якій пиріг виходить м’яким всередині.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Борошно – 150 г
- Вівсяні пластівці – 100 г
- Цукор – 80 г
- Сіль – 1/3 ч.л
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Вершкове масло – 130 г
- Сметана – 400 г
- Яйце куряче – 2 шт
- Цукор для начинки – 120 г
Покроковий процес приготування:
1. Приготуйте продукти для приготування пирога. Вершкове масло заздалегідь покладіть в морозильну камеру, щоб воно стало твердим.
Борошно разом із сіллю і розпушувачем просійте через сито.
2. Додайте необхідну кількість цукрового піску, перемішайте.
3. Всипте вівсяні пластівці середнього помелу, перемішайте.
4. Підмерзле масло (100 г.) натріть на грубій терці прямо в сипучий склад. Ретельно перемішайте, краще це робити руками, щоб повністю розбити грудочки масла.
5. Повинна вийти дрібна крихта. Насипне тісто готове.
6. Приготуйте начинку. У глибоку ємність вбийте яйця, додайте сметану, цукор.
7. Компоненти ретельно збийте блендером до отримання рідкої однорідної суміші.
8. Круглу форму змажте соняшниковою олією. На дно можна покласти шматок пергаменту. У форму всипте трохи сухого тіста.
9. Зверху полийте невеликою кількістю сметанної начинки.
10. Знову зробіть шар сухої крихти, потім знову шар сметанної заливки. І так кілька разів чергуйте шари. Верхній шар повинен бути з сухого тіста.
11. Зверху викладіть терте вершкове масло (30 р), розподіляючи його по всьому периметру.
12. Духовку прогрійте до 180 градусів, всередину поставте форму з заготівлею. Випікайте пиріг 40-45 хвилин до готовності.
13. Після охолодження пиріг наріжте на порційні шматочки, подайте на стіл. Смачного!