Натуральний розчин, який допоможе отримати великий урожай помідорів і огірків без хімії
Обприскайте рослини настоєм з дріжджів, і ваші помідори і огірки будуть здорові і гарно плодоносити!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Рецепт приготування і застосування розчину
3 л води підігрійте до 38° З (не вище, інакше дріжджі загинуть), Розчиніть в них 10 ст. ложок цукру пачку 10-грам сухих дріжджів.
Майте на увазі, що тару потрібно брати більше, ніж 3 л, оскільки дріжджі «загуляють» і маса збільшиться в 2-2,5 рази.
Залишаємо дріжджі «гуляти» на чотири-десять годин, час від часу помішуючи розчин. Готуйте підгодівлю вранці, щоб увечері, коли спаде жара, вийти з обприскувачем в город.
Коли дріжджі відбродять, візміть відро, налийте в нього 7 л води, долийте 3 л дріжджової закваски і внесть під свої рослини.
Таким розчином можна підгодовувати абсолютно всі овочеві рослини. Огірки підгодовуйте раз в 10-12 днів, помідори і останні овочі – один раз в 15 днів по літровій баночці під кожен кущик. Перед підгодівлею добре пролийте рослини чистою водою, оскільки будь-яка підгодівля робиться лише після хорошого поливу.
Що стосується позакорневих добрив, то цим же розчином робіть підгодівлю по листю. Причому це не лише підгодівля, але і профілактика фітофторози і інших грибкових захворювань. Чому? Тому що дріжджі – це грибки, які займають лідируючу позицію на рослинах замість інших, патогенних, витісняючи їх. Таким чином на ваших рослинах поселяються корисні дріжджові грибки і гинуть шкідливі.
Якщо раз в дві неділі ви оброблятимете дріжджами свої помідори і огірки, то можете бути спокійні – ваші рослини не захворіють, і ви забудете, що таке фітофтороз. Ефект після обприскування дріжджовою підгодівлею ви побачите через два-три дні – листя на рослинах стане яскраво-зеленим, виглядатиме здоровіше, сама рослина відразу додасть в зростанні, стане активно квітнути і плодоносити.
Коли потрібно вносити таку підгодівлю?
Обприскування по листю потрібно проводити обов’язково увечері: перед самим заходом сонця. Це потрібно для того, щоб рослина встигла ввібрати в себе всі корисні речовини, і щоб сонце не обпалило листя.