Натираємо баклажан на тертці і готуємо ресторанну запіканку без борошна: додаємо півсклянки кефіру і яйце

Ресторанна запіканка з натертого баклажана за смаком виходить майже як овочевий пиріг. Готувати її просто, тому рецепт можна сміливо повторювати хоч кожен день – виходить настільки смачно, що вона навряд чи набридне і сім’ї, і гостям.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Нам знадобиться 1 великий баклажан, 1 солодкий червоний перець, 1 ріпчаста цибуля, 3 зубчики часнику, 1 яйце, півсклянки кефіру, по половині чайної ложки соди і солі, мелений перець, 90 грамів кукурудзяного крохмалю. Баклажан спочатку очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці в салатницю.

Туди ж невеликими кубиками нарізаємо червоний солодкий перець і шаткуємо цибулю, а слідом видавлюємо часник через прес. Розбиваємо до овочів яйце, воно просто допоможе запіканці тримати форму.

Потім вливаємо в салатницю кефір. Зверху висипаємо соду, сіль, перець, кукурудзяний крохмаль і все ретельно перемішуємо.

Викладаємо заготовку в форму для запікання.

Ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

Запіканку можна зробити і більш ситною, якщо просто додати в овочеву суміш заздалегідь підсмаженого фаршу.

Не вдається скопіювати.