Навчилася готувати смачний кляр для риби, який зберігає соковитість риби. Ділюся рецептом

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом смачного цибулевого кляру для риби. Він не тільки смачний, але ще відмінно зберігає соковитість, навіть такої риби як горбуша. У мене завжди була проблема приготувати горбуші соковитою, а як тільки випробувала такий кляр проблема зникла. Рибка така соковита і ніжна, що навіть не віриться, що це горбуша.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Манадринка

Із залишків кляру смажу коржі, які з’їдаються в одну мить.

Необхідні продукти:

  • Сметана – 100 г
  • Цибуля – 1-2 шт
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Розпушувач – 1/2 ч.л.
  • Яйце – 1 шт
  • Соняшникова олія – 2 ст.л.

Покроковий процес приготування:

Для початку очистимо цибулю і подрібнимо її блендером, наше завдання перетворити цибулю в пюре, я для цієї мети додаю в цибулю 2-3 ст.л. води.

До цибулі я відразу кладу часник (побажанню можна пропустити його через прес для часнику).

Кладемо отримане цибульне пюре в миску.

Додаємо сметану (жирність у сметани не має значення, я купую звичайно жирністю 20%). До речі сметану можна замінити на натуральний йогурт (перевіряла виходить так само смачно), розбиваємо 2 яйця.

Відміряємо борошно і додамо до нього розпушувач. Борошно з розпушувачем перемішуємо.

Тепер борошно розпушувачем додаємо в кляр і замішуємо тісто для кляра.

Кляр повинен бути по густоті як на оладки, тому якщо борошна Вам недостатньо додайте ще (тоді він буде добре триматися на рибі і не стікатиме).

Додамо тепер олію ще раз перемішаємо, кляр готовий.

Смажимо з двох сторін на середньому вогні до золотистого кольору кляру. Рибка просто ідеальна, соковита і ніжна.

Не вдається скопіювати.