Навіщо під час варіння буряка додавати кусочок хліба та оцет. Поради від досвідчених господинь
Буряк – це дуже корисний овоч, який містить багато корисних мікроелементів та вітамінів, які просто необхідні для нормального функціонування судин та крові. Радять вживати буряк людям, які страждають на гіпертонію, а ще нещодавні дослідження довели, що буряк надзвичайно дієвий для запобігання хвороби Альцгеймера та деменції.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Існує багато різноманітних способів приготування буряка, але ми вирішили поділитися з вами деякими хитрощами, які використовують лише досвідчені господині.
Найпростіший спосіб варіння буряка
За цим способом ви швидко зварите буряк в каструлі.
- Вода – 5 л;
- Олія – 50 мл;
- Лід – за потребою.
- Буряк – 3 великих штуки.
Ось що потрібно робити, щоб буряк не розвалювався після варіння: спершу залийте каструлю водою та закип’ятіть. Потім до цього киплячої води додати ще олію. Буряк промити й в шкірці помістити в каструлю. Після 30 хвилин злити гарячу воду й помістити буряк в лід. У воду слід додавати олію, оскільки так вона випаровується значно повільніше. А після льоду шкірка з буряка знімається легко.
Як зварити червоний буряк для вінегрету?
Щоб буряк зберіг всі корисні властивості, а вінегрет був насиченого кольору, слід взяти наступні компоненти:
- Вода – від 3 до 5 літрів;
- Лимонний сік або 9% оцет – 2 ст. л.;
- Цукор – 2 ст.л.
- Буряк – 1-2 шт.
В каструлю влийте холодну воду й додайте цукор та оцет (або лимонний сік). Потім сюди помістіть буряк та варіть його на середньому вогні під кришкою протягом 2 годин. Коли коренеплід буде м’яким, злити окріп й залити все холодною водою.
Ще кілька корисних рекомендацій:
- Щоб зварити буряк значно швидше, після закипання води потрібно всипати в каструлю столову ложку солі, дати розчину закипіти ще раз, тільки після цього покласти буряк. Ще додати 1 ст. л. цукру й 9% оцту.
- Щоб буряк не містив характерного запаху, помістіть в киплячу воду з буряком шматок житнього хліба.
- Після варіння буряк зберігати не більше 2 діб.
Як Ви зазвичай готуєте буряк?