Навіть без яєць, вершкового масла і молока можна приготувати смачний шоколадний пиріг
Всім привіт. Напевно, кожному з нас знайома ситуація, коли хочеться чогось солодкого до чаю: шматочок тортика, кекс або солодкий пиріг. Але, на жаль, не завжди наші бажання збігаються з вмістом нашого холодильника. Тому на такий випадок у мене є в запасі дивовижний рецепт шоколадного пирога. Цей рецепт і правда дивує, адже з таких банальних продуктів виходить чудовий десерт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
У миску наливаємо 300 мілілітрів води. Слідом додаємо 100 мілілітрів соняшникової олії без запаху і 150 грам цукрового піску. Якщо ви хочете менш солодкий пиріг, тоді можете трохи зменшити кількість цукру. Все добре перемішуємо.
В іншу миску висипаємо 2 склянки борошна, 2 столові ложки какао-порошку, 15 грам розпушувача тіста і пакетик ваніліну. Все добре перемішуємо.
Переходимо до головної родзинки нашого пирога – це 50 грам грецьких горіхів. Грецькі горіхи кладемо в пакет і подрібнити за допомогою качалки. При подрібненні не перестарайтеся і не перетворіть горіхи в порошок. Нам потрібно, щоб горіхи відчувалися в пирозі.
Потім необхідно рідку суміш змішати з сухою сумішшю. У рідку масу всипаємо суху суміш і перемішуємо вінчиком. Сюди ж додаємо подрібнені грецькі горіхи.
Тісто відправляємо в форму для випікання, попередньо застеленою пергаментним папером і змащену олією. Випікаємо 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Поки готовий корж остигає, займемося шоколадною глазур’ю. Змішуємо разом 2 столові ложки цукрового піску, 2 столові ложки какао, 1 столову ложку крохмалю. У сковорідку наливаємо 150 мілілітрів води і включаємо вогонь. Додаємо 1 столову ложку соняшникової олії. Всипаємо суміш сухих інгредієнтів. Постійно перемішуючи, варимо до загустіння.
Потім витягуємо бісквіт з форми і кладемо на тарілку. Змащуємо зверху шоколадною глазур’ю.
Наш шоколадний пиріг готовий. Подаємо його, розрізавши на порційні шматочки. Якщо врахувати з чого ми його зробили, то його смак просто чудовий. А все завдяки грецьким горіхам. Вони надали страві особливого смаку і додали якусь серйозність страви. І в результаті ми отримали непоганий десерт, який буде швидко з’їденим домашніми ласунами.