Навіть маринад такий смачний, що хочеться просто випити весь. Мариновані помідори з цибулею на зиму. Улюблений рецепт!
Смачні мариновані помідори з цибулею. Навіть маринад такий смачний, що хочеться просто випити весь. Такі помідори ми робимо у банках об’ємом 1 літр. Кількість маринаду розрахована на 3 банки. Помідори розрізатимемо навпіл, тому краще брати дуже щільні, наприклад, сорт ВЛИВКА або можна приготувати помідори сорту ЧЕРРІ цілком не розрізаючи, звичайно.
ПРОДУКТИ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ
для маринаду на 1,5 літра води, для 3-х банок з помідорами об’ємом 1 літр (все закип’ятити)
- сіль 2 стіл. ложки
- цукор 5 стіл. ложок
- перець чорний горошком 10 шт.
- перець запашний 5 шт.
- лавровий лист за бажанням
- оцет 9% 2 стіл. ложки
- помідори скільки увійде в банку (укласти по плечі банок)
- цибуляолія 9 стіл. ложок
- часник 3 зубчики
На дно літрової банки (баночки просто добре промийте содою) укладіть гілочку кропу, кілька часточок часнику і 3 столові ложки рослинної олії без запаху. Міцні, щільні помідори розріжте вздовж і покладіть у банки зрізом нагору.
Зверху на помідори викладіть цибулю, порізану кільцями (або півкільцями залежно від розміру).
Заливаємо баночки із помідорами гарячим розсолом. Накриваємо кришками: гвинтовими не до кінця закручуємо, залізними просто накриваємо зверху.
Банки поміщаємо у велику каструлю, на дно якої, обов’язково, потрібно покласти тканину (рушник старенький, наприклад), заливаємо холодною водою до плічок банок і включаємо вогонь. Після того як вода закипіла, знижуємо вогонь та стерилізуємо банки 15 хвилин. Потім закочуємо кришками, перевертаємо і вкриваємо до повного остигання.
Такі помідори чудово зберігаються навіть у квартирі (у шафі, під ліжком) та дуже смачні. Спробуйте приготувати!