Не мутніють, не здуваються. Фірмовий рецепт

Ось він рецепт який шукають тисячі господинь. Тепер він Ваш.

Пора заготовок на зиму в самому розпалі. Кожна господиня поспішає похвалитися своїм фірмовим рецептом закруток.

Сьогодні хочем розповісти про оригінальний рецепт огірочків на зиму. Дуже смачні огірочки.

При цьому жодна банка ніколи не мутніє, не здувається. Огірки дуже смачні, в міру кислі, пружні і хрусткі – просто чудо.

Інгредієнти

На кожну 3-х літрову банку з огірками слід додавати:

  • Сіль – 2 ложки столові;
  • Цукор – 5 ложок столових;
  • Оцет – 1,5 ложки столові;
  • Г0рілка- 3 ложки столові.

Г0рілка – саме той секретний інгредієнт, який робить рецепт унікальним і завдяки йому у рецепта цікава назва.

Як приготувати

1. Огірки перебрати, обрізати кінчики і замочити в холодній воді на пару годин. Можна навіть по можливості додати лід.

2. Підготувати банки – вимити і простерилізувати. Способів стерилізації сьогодні маса. Поділіться своїм варіантом в коментарях.

3. Розкласти по банках ароматні спеції і приправи. Їх вибір залежить від Ваших переваг – парасольки кропу, листя хрону, зубчики часнику, листя смородини, вишні, дуба, горошини перцю, лаврове листя, солодкий перець і т.д.

Хмільні огірочки. Фірмовий рецепт заготовки моєї тітоньки: не мутніють, не здуваються

4. Розкласти по банках огірки. Слід розкладати огірки, як можна щільніше.

5. Огірки в банках залити кип’ятком, прикрити кришками і залишити до повного охолодження – хвилин на 30 – 40.

6. Воду з банок знову перелити в каструлю і поставити на вогонь – довести до кипіння.

7. У кожну банку додати сіль, цукор, оцет і г0рілку.

8. Залити кип’ятком, закатати, перевернути, укутати.

Банки можна зберігати навіть при кімнатній температурі.

Хмільні огірочки. Фірмовий рецепт заготовки моєї тітоньки: не мутніють, не здуваються

Це відмінна закуска, смачне доповнення до будь-яких страв. Смачні і супер хрусткі огірки.

Не вдається скопіювати.