Не потрібно замішувати тісто і нічого ліпити. Рецепт просто бомба. Пиріжки “Хвилинка”
Сьогодні пропонуємо вам рецепт пиріжків “Хвилинка”. Чому хвилинка, тому що готуються дуже просто, і найголовніше не потрібно замішувати тісто і нічого ліпити. Саме цей рецепт-виручалочка, коли колись готувати пиріжки, а їх дуже хочеться.
Рецепт:
- лаваш – 1шт
Для начинки:
- капуста – 700г
- морква – 1шт
- цибулина – 1шт
- сіль – 1/3ч.л.
- чорний перець – за смаком
- лимонна кислота – 1/3ч.л. (за бажанням)
- олія – 4ст.л.
Для кляру:
- мінеральна вода -250мол.
- яйця -2шт.
- Борошно – 140гр.
- Крохмаль -3ст.л
- Розпушувач -1ч.л.
- Сіль -1/2ч.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Найдовше тут, це підготувати начинку. У нас сьогодні капустяна. Капусту нашаткуємо 700 грам, моркву натріть на тертці, цибулину поріжемо чверть кільцями.
Беремо глибоку сковороду, наливаємо олію, кладемо спочатку цибулю, обсмажуємо до напівпрозорості, додаємо моркву, смажимо ще пару хвилин і додаємо капусту, перемішуємо, закриваємо кришкою і смажимо під кришкою на невеликому вогні, до зменшення капусти в об’ємі, хвилин 7. сіль, чорний перець, якщо хочете, щоб капуста вийшла як квашена, то додайте щіпку лимонної кислоти. Перемішуємо і смажимо до готовності. Начинка готова.
Беремо лаваш, кладемо начинку, розподіляємо та загортаємо. Розрізаємо на порційні шматочки.
У миску розбиваємо 2 яйця, вливаємо 250 мл мінеральної води, можна замінити молоко чи воду. Додаємо сіль 1/3ч.л., борошно 150 г розпушувач 1ч.л., крохмаль 3ст.л. та перемішуємо.
Кляр повинен вийти трохи густіше ніж на млинці. Беремо сковороду і смажимо з двох боків до золотистого кольору.
Готові пиріжки подаємо до столу, можна взяти з собою як перекус. Начинку можна приготувати будь-яку іншу, наприклад, рис з рибними консервами, картопляне пюре, грибна та ін.