Не просто булочки, а справжній десерт. Рецепт булочок до чаю

Пишні, ароматні і м’які булочки з заварним кремом. Це просто справжнє кулінарне диво, вони просто тануть у роті. Процес приготування дуже простий і легкий.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • борошно, близько 600 г;
  • цукор, 100 г;
  • ванілін за смаком;
  • дріжджі, 10 г;
  • молоко тепле, 300 мл;
  • масло вершкове, 50 г;
  • білок, 2 шт.

Для приготування заварного крему необхідно:

  • жовтки, 2 шт;
  • крохмаль кукурудзяний, 30 г;
  • молоко, 320 г;
  • ванілін;
  • цукор, 120 г.

Для змазування треба жовток, збитий з молоком.

Як приготувати булочки

Змішуємо жовтки з крохмалем і молоком, ваніліном до смаку, ставимо на плиту і варимо на невеликому вогні до загустіння. Не забуваємо перемішувати. Остуджує крем.

Порада: якщо під рукою немає кукурудзяного крохмалю, можна використовувати будь-який або додати в крем борошно.

Просіваємо борошно і змішуємо з іншими сухими інгредієнтами.

Вливаємо тепле молоко, яйця і вимішуємо тісто. Маса повинна бути м’якою, еластичною і не липкою.

Накриваємо і ставимо в тепле місце на 1 – 2 години.

Викладаємо тісто на стіл, посипаний борошном і розкатуємо пласт.

Змащуємо пласт кремом, звертаємо рулет.

Не просто булочки, а справжній десерт. Рецепт булочок до чаю

Ріжемо рулет на порційні шматочки.

Не просто булочки, а справжній десерт. Рецепт булочок до чаю

Деко застеляємо пергаментом, викладаємо булочки і накриваємо їх. Залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.

Змащуємо збитим з молоком жовтком.

Не просто булочки, а справжній десерт. Рецепт булочок до чаю

Випікаємо від 30 до 35 хвилин при 180 градусах.

Остиглі булочки посипаємо цукровою пудрою.

Не просто булочки, а справжній десерт. Рецепт булочок до чаю

Якщо є бажання, можна полити розтопленим шоколадом, змішавши його з цедрою апельсина або лимона. Такі яскраві цитрусові нотки прекрасно підходять до таких булочок.

Не вдається скопіювати.