Не запіканка! Неймовірний десерт з сиру, який люблять усі
Цей божественний десерт з сиру можна готувати кожен день – не набридає і подобається абсолютно всім! Дуже ніжний сирний десерт, але не запіканка, який обов’язково потрібно спробувати приготувати!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти для сирного десерту:
- 500 г сиру;
- 80 г розтопленого вершкового масла;
- 130 г сметани;
- 4 яйця;
- 80 г цукру (якщо любите солодше, то 100-120 г);
- 10-20 г ванільного цукру або дрібку ваніліну;
- 15 г крохмалю (можна замінити на борошно або манку);
- 2 ст. л. лимонного соку (за бажанням);
- цедра апельсина і лимона (за бажанням);
- 1/3 ч. л. куркуми (за бажанням);
- 30 г маку;
- 150 г будь-яких сухофруктів (наприклад, родзинки, курага та цукати);
- для прикраси: кокосова стружка або тертий шоколад (за бажанням).
За допомогою міксера змішати розтоплене вершкове масло, сир, сметану, куркуму, лимонний сік, цукор і ванільний цукор.
Всипати крохмаль, перемішати міксером. Тепер по одному вбити всі яйця, кожен раз перебиваючи масу міксером.
Невелику частину маси відкласти в мисочку. Всипати мак, перемішати.
В основну масу всипати сухофрукти, додати цедру за бажанням, перемішати.
У деко, застелене пекарним папером змащене вершковим маслом, влити сирну масу з маком.
Зверху на неї вилити масу з сухофруктами. Випікати сирний десерт в розігрітій до 160 ° С духовці приблизно 40-50 хвилин. Час випічки, звичайно ж, залежить від особливостей вашої духовки. На дно духовки, за бажанням і необхідності, можна поставити ємність з водою. Якщо раптом верх почне підгоряти, приблизно через 30 хвилин після випікання просто прикрийте його фольгою.
Готовий десерт повністю остудити. Потім перекласти в холодильник на 2-3 години, щоб маса краще тримала форму, і можна подавати! При подачі можна посипати верх кокосовою стружкою або натертим шоколадом, на ваш смак. Смачного!