Недорога, чарівно смачна і проста страва з картоплі. Готується зовсім просто, а виходить при цьому дуже смачним, рум’яним, апетитним із хрусткою скоринкою

Недорога, чарівно смачна і проста страва з картоплі. Схоже на великий драник, тільки не смажений, а запечений. Готується зовсім просто, а виходить при цьому дуже смачним, рум’яним, апетитним із хрусткою скоринкою.

Картопляний Кугель.

Рецепт:

  • Картопля -1 кг (вага очищеного),
  • Цибулина -1 шт.
  • Яйця -3 шт.
  • Сіль -1ч.л
  • Часник -2 зуб.
  • Чорний перець – до смаку,
  • Крохмаль -1-2ст.л.
  • Рослинна олія -40 мл.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Картоплю очистимо, вага очищеної картоплі 1 кг.

Сиру картоплю натремо на великій тертці. 1 велику цибулину натремо на дрібній тертці.

Пропустимо 2 зубчики часнику через прес для часнику. Додаємо до картоплі із цибулею 3 яйця, неповну ч. л солі, чорний перець. Інші приправи додавати не рекомендуємо, щоб не перебити смак картоплі. Все перемішуємо.

Додаємо 1ст. крохмалю і перемішуємо ще раз.

На дно форми для випічки вливаємо олію 20 мл, розподіляємо за формою, кладемо картоплю розрівнюємо і зверху вливаємо ще 20 мл олії, рівномірно розподілимо, щоб картопля під час випічки стала золотистого кольору.

Ставимо в розігріту духовку і готуємо за 200 градусів 60 хвилин.

Я картоплю не віджимаю, але можна віджати і додати до картоплі 100 мл вершків, цибулю за бажанням можна обсмажити до золотистого кольору, а потім додати до картоплі.

Спробуйте приготувати, ви гідно оціните цю страву.