Неймовірне тісто! Дуже соковиті, смачні біляші в духовці з дірочками
Секрет смачних біляшів в духовці – ніжне м’яке тісто і соковита ситна, дуже смачна м’ясна начинка.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти на 16 шт .:
- Борошно пшеничне – +/- 450 г.
- Вода тепла – 250 мл.
- Дріжджі сухі – 7 г. (живих – 20 г.)
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло вершкове розтоплене – 30 г.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яєчний білок – 1 шт.
Начинка:
- Фарш (яловичина 70% + свинина 30%) – 500 г.
- Цибуля – 1-2 шт. за смаком
- Сіль, чорний перець за смаком
Жовток + 1 ч. л. молока для змащування
Як приготувати біляші в духовці
Приготуємо тісто. У миску налити теплої води, додати цукор, дріжджі (якщо не впевнені в дріжджах залиште хвилин на 15, якщо рідина покрилася бульбашками, значить дріжджі добрі), білок, перемішуємо.
Просіваємо борошно (400 г.), додаємо сіль. Борошно вмішуємо, додаємо масло, в міру необхідності ще борошна (50-100 г.), замішуємо тісто.
Тісто м’яке, не липне до рук. Миску змащуємо олією, викладаємо тісто, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце приблизно на 1 годину, для підйому.
Начинка: м’ясний фарш, цибулю дрібно нарізану (можна подрібнити блендером), сіль, перець, все добре перемішуємо. Щоб фарш був соковитіший, додайте в нього трохи холодної води (50-70 мл).
Тісто підійшло, збільшилася в 2-3 рази.
Тісто обминаємо, ділимо на рівні частини за кількістю біляшів, я ділила на 16 частин. Кожен шматочок тіста округлюємо. Накриваємо плівкою, залишаємо хвилин на 10.
Розкачуємо тісто в корж. На середину тіста покласти начинку.
Краї тіста піднімаємо до верху і защипуємо по колу, збираємо края тіста складочкою («мішечком») залишаючи в середині дірочку. Деко змащуємо соняшниковою олією і викладаємо біляші. Накриваємо серветкою, залишаємо для підйому хвилин на 20. Для рум’яності змащуємо біляші жовтком.
Випікати в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці приблизно 40 хвилин. Готовність визначаємо по фаршу, розламати і подивіться, якщо сік світлий, а фарш не червоний, значить фарш готовий.
Готові гарячі біляші накриваємо серветкою і даємо трохи охолонути. Смачного! Готуйте з задоволенням!