Неймовірно м’які і пухкі булочкі з Азії – «Хоккайдо»

Можна нескінченно експериментувати з дріжджовим тістом, але якщо вам хочеться по-справжньому пухкої випічки.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Повітряні, як хмара, булочки «Хоккайдо» однаково улюблені у всій Азії, і зрозуміло чому: вони ніжні, як пух. Незважаючи на простоту всіх інгредієнтів (знайдуться в кожному будинку), у солодких булочок є секрет, називається він «танджонг» – техніка приготування тіста, під час якої використовується проварене з борошном молоко. Більш широко воно відоме як борошняна заварка чи клейстер.

Інгредієнти

  • Молоко – 260 мл
  • Пшенична мука – 370 г
  • Сахар – 6 ст. л.
  • Сухі дріжджі 7 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вершкове масло – 3 ст. л.
  • Кориця – 0,5 ч. л.

Приготування

  1. Для початку приготуємо «танджонг». Для цього змішайте 100 мл молока і 20 г борошна в зручній посуді до однорідності і тримайте на середньому вогні близько трьох хвилин, постійно помішуючи. У вас повинна вийти маса, що нагадує пудинг. Дайте їй охолонути.
  2. За цей час підготуйте дріжджі. Змішайте їх з рештою теплого молока і 2 ст. л. цукру, дайте їм прокинутися (на це піде близько 10-15 хвилин).
  3. Просійте борошно, додайте сіль і перемішайте. Потім розбийте яйце кімнатної температури, влийте молоко з дріжджами і остиглу борошняну заварку.
  4. Замісіть тісто міксером (5 хвилин) або руками (10 хвилин). Потім додайте 1 ст. л. м’якого вершкового масла і місіть до повної однорідності. Тісто повинне вийти еластичним і нелипнущим до рук.
  5. Дайте йому відпочити у змащеній маслом мисці близько півтори години під харчовою плівкою. Тісто має збільшитися в два рази.
  6. Змішайте корицю з цукром і розтопіть 2 ст. л. вершкового масла. Все готово для формування пиріжків!
  7. Дістаньте тісто і трохи обімніть його на столі, щоб вийшов товстий млинець. Розріжте його на 8 рівних частин, з кожної скачайте кульку.
  8. Кожну кульку тіста розкачайте в овал. Змастіть маслом, посипте цукром з корицею і загорніть його наступним чином: спочатку загніть всередину бокові сторони, пройдіться по тесту качалкою, а потім скрутіть його в рулет.
  9. Шов можна защипнути для надійності. Викладіть пиріжки на пергаментний папір, накрийте плівкою і дайте відпочити ще годину в теплому місці.
  10. Коли пиріжки піднімуться, змастіть їх збитим яйцем і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.
  11. Як тільки булочки будуть готові, дістаньте з форми і перемістіть на решітку без пергаментного паперу, щоб вони охололи.

З відносно невеликого шматка тіста у підсумку виходить ціле деко чудових за своєю текстурою молочних булочок. До речі, абсолютно не важливо, яке деко ви візьмете. І це одна з головних переваг! Не кажучи вже про чарівний смак. Щоб зробити булочки ще кращими, рекомендуємо використовувати коричневий цукор замість білого. Якщо вам сподобався наш рецепт, поділіться ним з друзями.

Не вдається скопіювати.