Неймовірно смачні баклажани з м’ясним фаршем в клярі
Готувати баклажани в клярі з фаршем найзручніше в сезон дозрівання овочів. Рецепт досить простий, і в готовій страві смак баклажанів розкривається по-новому. До речі, схожа страва з баклажанів з фаршем є у китайській кухні. З перерахованих в рецепті продуктів виходить 3-4 порції баклажанів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Для рецепту вам буде потрібно:
- два баклажан – 2 шт. (близько 500г)
- яйце – 1 шт.
- борошно – 3-4 ст. л.
- вода (або молоко) – 100 мл
- сіль – за смаком
- м’ясний фарш – 200г
- рослинна олія – близько 100 мл.
Рецепт приготування:
Вимийте і витріть насухо баклажани. Притримуючи за плодоніжку, розріжте його на дуже тонкі кружечки, товщина кожної близько 3 мм, можна і тонше. Нарізаючи кружечками, не доводьте ніж до кінця. З баклажана повинна вийти гармошка як на фото.
Після цього відокремлюйте по два кружечка і відріжте їх від баклажанної гармошки. Коли всі пари кружечків будуть відокремлені, можна приступати до розподілу фаршу. У середину між кружечками вкладайте по повній чайній ложці фаршу. Краще всього брати свинячий, він м’якший і ніжніший, але можна брати для баклажанів в клярі і змішаний фарш, і яловичий.
Після того як фарш буде розкладений і рівномірно розподілений по нижньому кухоль, його зверху прикрити верхнім кружком і акуратно придавити.
Для кляру збийте яйце з сіллю, водою і борошном. За бажанням в кляр, можна додати дрібку чорного перцю. Опустіть кружечки баклажанів в кляр, а потім в гарячу олію ан сковорідку.
Обсмажуйте баклажани в клярі спочатку з одного боку. Потім акуратно лопаткою переверніть на іншу сторону. Часу на обсмажування йде близько 3-4 хвилин на одну сторону.
Коли баклажани з фаршем в клярі будуть готові, покладіть на паперову серветку на пару хвилин, щоб папір ввібрав зайву олію. Приготовлені баклажани з фаршем в клярі можна їсти як основну гарячу страву і як теплу закуску.
Приємного апетиту!