Неймовірно смачні малосольні помідори по-вірменськи
Малосольні Помідори по-вірменськи (з часником)
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Цей рецепт для любителів солінь. Не думайте, що з ним доведеться довго возитися – засолити помідори по-вірменськи можна за 10 хвилин. Правда просолюватися вони будуть 3-4 дні. Але, повірте, варто почекати!
Один раз, спробувавши малосольні помідори по-вірменськи, мабуть ви не зможете втриматися від спокуси роздобути цей рецепт.
Що необхідно для приготування:
- невеликі бурі (або зелені) помідори;
- 1 пучок зелені петрушки;
- 2 головки часнику, сіль.
Приготування
Дрібно нарізаємо зелень петрушки. Можна це зробити і блендером.
Дрібно нарізаємо часник. Змішуємо його з петрушкою.
На кожному помідорі надрізаємо «капелюшок», але не до кінця, а щоб тримався. Виходить скринька з помідора.
Під капелюшок впобільше накладаємо суміш петрушки з часником.
Складаємо всі помідори у велику каструльку, можна в кілька рядів. Заливаємо розсолом: на 1 л. холодної води – 2 ст. л. солі.
Накриваємо помідори тарілкою, зверху ставимо щось важке. І в такому вигляді відправляємо на балкон або залишаємо на столі на 3-4 дні.
Ступінь готовності визначається суто індивідуально. Любите не надто просолені помідори – пробуйте їх через 3 дня. Любите, «щоб за язик щипали» – через 4-5 днів.
Смачного!