Неймовірно смачні мариновані огірочки на зиму
Огірочки виходять тверді, хрусткі, ароматні, смачні, стоять під металевими дахами при кімнатній температурі і не “вибухають”. На мій погляд, рецепт найпростіший.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Мариновані огірочки рецепт
Тільки що зібрані огірки потрібно помити і покласти в тазик з водою на дві години. Якщо огірки зібрані кілька днів тому помити, розкласти на столі щоб підсохли.
Підготувати зелень, помити і також розкласти на столі щоб зайва волога випарувалася.
Часник почистити.
Банки помити і простерилізувати.
На дно 3-х літрової банки поставте 3-5 лаврових листки, 3 листочка чорної смородини, 3 листочка вишні, кріп велику гілочку з насінням або 3 невеликих, петрушку 3 гілки, 3 гвоздики, чорний перець горошком і 3 невеликих зубчики часнику.
Щільно заповнюємо банку огірочками, нижні шари огірки більші в самому верху дрібні. Огірки розташовуйте вертикально, верхній шар як вийде найголовніше, щоб розташовані огірки були щільно один до одного.
Окропом заливаємо банку з огірками, прикриваємо металевою кришкою, і даємо настоятися 20 хвилин.
З каструлі виливаю всю воду.
Наливаю в каструлю 100-150 мл. води, додаю 3 столові ложки з гіркою солі, 1,5 ложки цукру.
Через 20 хвилин вилийте воду з банки в каструлю, після закипання маринаду вилийте в банку з огірками, налийте 1 чайну ложку оцтової есенції 70%, закатайте металевою кришкою.
Переверніть банку догори дном, укутайте через добу поставте банку в шафу.
Ось такий простий рецепт з простою арифметикою.
Ми привели на прикладі однієї трьох літрової банки. Вийшло все по 3. На 2-х літрову банку по 2 шт. спецій, зелені, часнику, 2 столові ложки солі і 1 ложка цукру.