Неймовірно смачні пампушки, ще смачніше від оладок. До речі, це те універсальне тісто підходить до багато чого
Пампушки на кефірі з яблуком. До речі, це те універсальне тісто на кефірі, нього можна готувати все, що завгодно, наприклад пиріжки, коржики, вергуни, пончики.
Інгредієнти:
- Кефір – 500 мл
- Борошно – 700-800 гр.
- Яйце – 1шт
- маргарин “Пампушка” – 50 гр.
- Цукор – 2ст.л
- Сіль -1ч.л
- Сода – 1ч.л.
- яблука – 3-4шт
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
У миску наливаємо 500 мл кефіру, розбиваємо 1 яйце, додаємо 1ч.л солі, 2ст.л цукру, соду 1ч.л, даємо постояти 5-10 хвилин.
В іншу миску насипаємо 300 грам просіяного борошна, додаємо маргарин 50 грам з холодильника, перетираємо з борошном, заливаємо кефірною масою і перемішуємо до однорідності, додаємо борошно, що поступово залишилося, замішуємо тісто.
Якщо тісто рідке, можна додати ще. Тісто має бути м’яким, злегка липне до рук. Даємо тесту обов’язково полежати хвилин 20-30 і приступаємо до випікання.
Тісто для зручності розріжемо на 4 частини. Беремо одну частину, розкочуємо пласт тіста. Яблука розріжемо кубиками. Кладемо яблуко на тісто, розподіляємо, загортаємо рулет і розрізаємо.
Беремо сковороду наливаємо масло розігріємо кладемо пампушки і смажимо з двох сторін на невеликому вогні, щоб пампушки встигли приготуватися до золотистого кольору. Подаємо з чаєм чи кавою, доповнивши медом чи варенням.