Неймовірно смачні помідори по-фінськи на зиму

При стандартному закритті помідори найчастіше втрачають більшу частину смаку, оскільки надто просочуються маринадом. Але рецепт помідорів фінською цю проблему повністю вирішує.

Нам потрібно:

  • помідори 4 кг.
  • цибуля 1 кг.

Розсіл:

  • на 1 літр води
  • сіль 1 ст.л. (з невеликою гіркою)
  • цукор 1,5 ст.
  • оцет (9%) 50мл.

Покроковий рецепт приготування:

Насамперед цибулю нарізаємо пір’ям. Відправляємо в друшляк і обдаємо окропом (ошпарюємо). Так ми позбавляємося цибулинної гіркоти. Всі помідори добре миємо і нарізаємо на часточки (невеликі можна порізати навпіл).

Частину цибулі розкладаємо на дно підготовлених баночок (у нашому випадку, стерильні по 0,5 л). Нарізані помідори щільно розподіляємо по банкам. 4 кг розійшлося на 14 баночок. Зверху викладаємо цибулю, що залишилася, робимо таку цибульну шапку.

Готуємо маринад тут все просто. Закипіла вода, додаємо сіль, цукор та оцет. Ми для консервації використовуємо винний 6% оцет (якщо треба перераховувати). У рецепті даєм пропорції на 1 літр води зі столовим 9% оцтом. Розливаємо маринад банками, прикриваємо кришками. І відправляємо в каструлю на стерилізацію (банки в каструлі заливаємо гарячою водою до звуження шийки, по “плічка”).

Стерилізуємо 5 хвилин після закипання води у каструлі. Після чого добре закриваємо кришки та прибираємо під ковдру, повільно остигати. Ми зберігаємо ці заготовки у підвалі, але думаю такі помідори добре стоятимуть і в квартирі (у темному, прохолодному місці). Спробуйте, готуйте, це смачно!

Не вдається скопіювати.