Неймовірно смачні заварні млинці на молоці
Пропонуєм смачний рецепт заварних млинців на молоці. Млинці виходять дуже смачними, ніжними, а на вигляд апетитними.
Нам потрібно:
- борошно пшеничне
- (вищого ґатунку) – 1 ст.
- молоко – 1 ст.
- вода – 1 ст.
- яйця курячі – 2 шт.
- олія соняшникова – 2 ст.л.
- цукор – 1 ст.л.
- сіль – 0,5 ч.л.
Покроковий рецепт приготування:
У миску розбиваємо пару курячих яєць середнього розміру, додаємо 1 столову ложку цукру та половину чайної ложки солі. Збиваємо недовго все вінчиком, щоб розбити структуру яєць.
Наливаємо 1 склянку молока кімнатної температури та 1 склянку просіяного пшеничного борошна. Перемішуємо вінчиком до однорідності, щоб не було жодної грудочки. Бажаєте, можете збити міксером, але й вінчик справляється дуже швидко. В результаті виходить досить густе тісто млинця (як жирні вершки).
Тепер поступово підливаємо 1 склянку окропу, постійно збиваючи вінчиком вміст миски. Коли тісто буде однорідним, наливаємо 2 столові ложки рафінованої рослинної олії і просто втручаємо його. Затягуємо миску харчовою плівкою або прикриваємо рушником та залишаємо на столі на 20 хвилин.
За цей час клейковина в борошні набухне і млинці при приготуванні не рвуться. По консистенції заварне тісто на молоці має бути досить рідким і нагадувати питні 10% вершки.
Добре розігріваємо сковороду і для першого млинця змащуємо її буквально половиною чайної ложки олії. Половником наливаємо на сковороду тісто млинця. Відразу ж на вазі швидко та чітко розподіляємо його по всій поверхні, просто повертаючи сковороду по колу.
Готуємо заварний млинець на помірному вогні, поки нижня сторона не набуде золотистого кольору. Перевертаємо та доводимо до готовності другий бік.