Неймовірно смачний гарбузовий пиріг. Цей пиріг сподобається навіть тим, хто не любить гарбуз!

На вигляд в дитинстві гарбуз звичайно мені подобався, але його смак ні. А змусити мене з’їсти гарбузову кашу було неможливо. Я говорила що краще залишуся голодною, ніж буду їсти. Але з роками я помітила як смаки змінилися у мене і я стала любити те, що колись ненавиділа. І от кілька років тому бабуся вирішила приготувати домашній гарбузовий пиріг.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Спочатку я говорила що я не їстиму пиріг з гарбузом, адже я його не люблю. Але це ж бабуся, вона ж не відчепиться. І мені довелося спробувати цю її страву з гарбуза. Сказати що я була здивована, це нічого не сказати, до чого приємно здивована. Цей її гарбузовий пиріг був чимось середнім між запіканкою з гарбуза і пирогом. Його структура дуже цікава і він вийшов таким ніжним. Рецепт смачного гарбузового пирога я звичайно ж взяла у бабусі. Моя Вам порада кількість цукру регулювати самим, що б потім претензій не було до мене.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 400 г
  • Цукор – 1 склянка
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – 1 упаковка
  • Сметана -1 ст.л.
  • Борошно – 200 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Соняшникова олія – 50 мл

Покроковий процес приготування гарбузового пирога

1. Нам знадобитися 400 г гарбуза, я його очистила і нарізала на кубики, що б було легше натирати. Натираємо гарбуз на морквяній тертці.

Неймовірно смачний гарбузовий пиріг. Цей пиріг сподобається навіть тим, хто не любить гарбуз!

2. У миску всипаємо склянку цукру. Розбиваємо два яйця. Всипаємо пакетик ваніліну, додаємо одну з верхом столову ложку сметани. Збиваємо все міксером 3 – 4 хвилини.

Неймовірно смачний гарбузовий пиріг. Цей пиріг сподобається навіть тим, хто не любить гарбуз!

3. В сито всипаємо 200 г пшеничного борошна вищого сорту. Додаємо чайну ложку розпушувача. Просіваємо борошно з розпушувачем.

Неймовірно смачний гарбузовий пиріг. Цей пиріг сподобається навіть тим, хто не любить гарбуз!

4. Вливаємо 50 мл соняшникової олії. Перемішуємо все до однорідності. Має вийти ось таке тісто.

Неймовірно смачний гарбузовий пиріг. Цей пиріг сподобається навіть тим, хто не любить гарбуз!

5. Додаємо до тіста натертий гарбуз і добре перемішуємо.

Неймовірно смачний гарбузовий пиріг. Цей пиріг сподобається навіть тим, хто не любить гарбуз!

6. Форма у мене діаметром 24 см. Змащуємо соняшниковою олією, виливаємо тісто. Розрівнюємо що б поверхня була рівною. Відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин. Час випікання залежить від Вашої духовки. Смачного!

Неймовірно смачний гарбузовий пиріг. Цей пиріг сподобається навіть тим, хто не любить гарбуз!
Неймовірно смачний гарбузовий пиріг. Цей пиріг сподобається навіть тим, хто не любить гарбуз!

Не вдається скопіювати.