Неймовірний пиріг! Ви забудете про шарлотку. Більше яблук ніж тіста, готується простіше не вигадаєш
Незрівнянний “Осінній” Яблучний пиріг: одного листа, зазвичай нам мало. У ньому все в міру і цукор і кислинка, а особливу особливість дає додавання волоських горіхів.
Інгредієнти:
- яблука – 5шт (500 – 800 г)
- волоські горіхи – 50г
- яйця – 2шт
- цукор – 180г (1ст)
- ванілін – 1 г
- сметана – 200 г
- борошно – 1ст (120г)
- розпушувач – 1ч.л.
- сіль – 1/3ч.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Отже, в мисці вінчиком збиваємо 180 г цукру і 2 яйця, тепер додамо 200 г сметани і ванілін, ще раз перемішаємо.
Додаємо склянку борошна за вагою 120 г і 1ч.л розпушувача, все перемішуємо, тісто готове.
Яблука ми беремо зазвичай 5 великих, у нас сьогодні більше, тому що вони дрібні домашні. І обов’язково яблука мають бути кислими, або хоча б кисло-солодкими. Забираємо серединку, за бажанням яблука очистимо, ми сьогодні не чистили, ріжемо на шматочки.
Беремо відповідну форму у нас внутрішні розміри форми 30*18.
Змащуємо олією, наливаємо половину тіста, кладемо яблука. 50 г волоських горіх порубаємо ножем, ми заздалегідь їх підсушили в духовці. Розподіляємо на яблука і заливаємо тістом, що залишилося.
Ставимо в духовку і випікаємо при 180 градусах 35-40 хвилин до готовності, готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою. Виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути, обов’язково присипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!