Категорії
Поради

Незрівнянна шоколадна випічка. Ніжний шоколадний торт Брауні

Сьогодні приготуємо випічку для любителів шоколадних тортів. Торт виходить дуже смачний, з насиченим шоколадним смаком. Такий торт нікого не залишить байдужим. Спробуйте обов’язково його приготувати!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Продукти

  • Яйця – 2 шт
  • Цукор – 130 гр
  • Соняшникова олія – 70 гр
  • Борошно – 170 гр
  • Какао – 40 гр
  • Розпушувач – 3 гр
  • Сода – 3 гр
  • Кип’яток – 130 мл

Глазур

  • Вершкове масло – 30 гр
  • Молоко – 50 мл
  • Темний шоколад – 80 гр

Як приготувати шоколадний торт

У глибоку миску розбиваємо два яйця, додаємо цукор і добре збиваємо міксером до білої піни.

Додаємо рослинне олію і продовжуємо збивати міксером.

Какао-порошок змішуємо з борошном і просіваємо в яєчну суміш.

Додаємо розпушувач, соду і також міксером продовжуємо перемішувати.

Вливаємо кип’яток і також все ретельно перемішуємо міксером.

На дно роз’ємної форми кладемо коло з пергаментного паперу і виливаємо наше рідке тісто.

У заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку ставимо форму з тістом на 45-50 хвилин.

Готовий кекс виймаємо з форми і даємо охолонути.

У кексу зрізаємо верх, щоб торт вийшов рівним.

Залишки від верхівочки кексу блендером подрібнюємо в крихту.

Готуємо шоколадну глазур. У невеликій сотейник викладаємо вершкове масло, додаємо молоко і ставимо на повільний вогонь для того, щоб прогріти і розтопити масло.

Далі додаємо шматочки темного шоколаду і все добре перемішуємо вінчиком.

Шоколадна глазур повинна блищати.

Рівним шаром виливаємо поверх кексу шоколадну глазур і розрівнюємо її лопаткою по всій поверхні торта.

Боки торта прикрашаємо подрібненою крихтою від верхівки нашого кексу.

Торт готовий. Смачного!