Незрівнянні шаруваті булочки з нічного тіста. Смачні і готуються просто
Булочки шаруваті, м’які, ароматні. Готувати їх дуже просто, виходить досить багато здоби, яку подаємо до сніданку, полуденка. Мої діти дуже люблять брати їх з собою в школу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір теплий, 300 мл;
- цукор, 2 ст.л;
- дріжджі сухі 2 ч.л;
- яйце, 1 шт;
- сіль щіпка;
- борошно, близько 550 г;
- масло вершкове, 150 г
Для приготування кішки необхідно :
- цукор, 80 г;
- масло вершкове, 50 г;
- борошно, 60 г
Для змазування булочок збити жовток з ложкою молока.
Процес приготування
Нагріваємо кефір до теплого стану і змішуємо з цукром і дріжджами.
Додаємо щіпку солі і яйце, перемішуємо до однорідності.
Всипаємо більшу частину просіяного борошна, вимішуємо.
Поступово вводимо решту борошна і вимішуємо тісто.
Тремо на крупній тертці холодне вершкове масло і далі вимішуємо тісто до однорідності. Накриваємо і залишаємо на 1 годину.
Тремо холодне масло в борошно, змішане з цукром, і перемішуємо все руками до стану крихти. Відправляємо в холодильник.
Тісто ділимо на 2 частини і кожну розгортаємо в тонкий пласт.
Кожен пласт посипаємо крихтою, складаємо навпіл, обсипаємо крихтою, ще раз складаємо, посипаємо крихтою і складаємо.
Розкачуємо качалкою складений пласт і ріжемо порційні шматочками.
Також чинимо і з другим пластом.
Викладаємо булочки на деко, застелене пергаментом.
Змащуємо збитим жовтком з молоком.
Випікаємо близько 20 – 30 хвилин при 180 градусах.
Коли булочки охолонуть, можна ще посипати цукровою пудрою або пудрою, змішаною з корицею або цедрою цитрусових подрібненими горішками.