Незрівнянний пиріг з м’ясом та картоплею в духовці. Швидке тісто без дріжджів та ситна соковита начинка ідеально поєднуються

Ніжній крем, з легким, приємним лимонним смаком та смачне пісочне тісто-ідеальне поєднання! Такий пиріг точно подобається всім. Готується дуже просто.

Спочатку готуємо крем. У посуді з’єднайте яйця, цукор та крохмаль. Все добре перемішайте.

У масу тонкою цівкою влийте гаряче молоко, одночасно підмішуючи віночком, щоб яйця не згорнулися.

Масу, що вийшла, перелийте в сотейник і при постійному помішуванні додайте до загусання.

У крем, що вийшов, влийте сік одного лимона, перемішайте. Відкрийте харчовою плівкою “в контакт”, щоб плівка лягла на поверхню. У такому вигляді крем охолоджується при кімнатній температурі.

Для приготування тіста в чаші з’єднайте яйця, олію без запаху, цукор щіпку, солі. Перемішайте віночком або за допомогою міксера до розчинення цукру.

Поступово всипте борошно, змішане з розпушувачем.

Замісіть еластичне тісто, що не липне до рук (зручно це робити на столі).

Відокремте від тесту приблизно 2/3 частини, розкотіть качалкою на стіл, злегка припиленим борошном. Перекладіть у форму (дно форми застільника пергаментом), формуючи з тіста бортики. Вилетіть у підготовлену форму з|із| тестом заварний лимонний крем.

Тісто, що залишилося, тонко розкотіть і наріжте на смужки. Закрийте пиріг нарізаними смужками.

Краї бортиків можна загнути в середині.

Випікайте в попередній розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин (до легкого зарум’янювання). Готовий пиріг дайте охолонути, а потім витягніть з форми і присипте цукровою пудрою.

Охолоджений пиріг добре ріжеться, крем не розтікається, тісто дуже м’яке і ніжне.

Простий у приготуванні та дуже смачний! Готуйтесь на здоров’я, приємного апетиту!

Продукти для приготування (діаметр форми 26-28 см)

Для крему:

  • молоко 500 мл
  • яйця 2 шт.
  • цукор 100 г
  • картопляний крохмаль 30 г
  • сік 1 лимона

Для тесту:

  • яйця 2 шт.
  • олія без запаху 80 мл
  • цукор 100 г
  • щіпка солі
  • борошно 330-350 г
  • розпушувач 1 столова ложка без гірки
  • цукрова пудра для посипання