Незвичайно смачний віденський яблучний штрудель
Хрусткий і повітряний яблучний штрудель, а начинка – ароматна і соковита.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Складові:
- борошно;
- тепла вода – 1 стакан;
- сіль – щіпка;
- оцет – 20 гр;
- рослинна олія – 30 г.
Для начинки:
- зелені яблука;
- сухарі паніровочні;
- вершкове масло – 50-70 г .;
- цукор – 0,5 склянки;
- 1 лимон;
- родзинки;
- кориця.
Приготування
Насипаємо борошно гіркою (2-3 склянки). Виливаємо воду, солимо і додаємо оцет і трошки будь-якої рослинної олії. Перемішаємо і поступово додаємо борошно, вимішуємо тісто до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук.
Змащуємо тісто рослинною олією і загортаємо в харчову плівку. Залишаємо відпочити в теплому місці.
Для начинки: замочуємо родзинки гарячою водою. Обсмажуємо сухарі на вершковому маслі.
Змішуємо порізані яблука з соком лимона, цукром і корицею. Додаємо родзинки і сухарі, перемішуємо.
Розкачуємо тонко тісто, як можна тонше. Змащуємо його соняшниковою олією.
А тепер беремо в руки і розтягуємо його намагаючись не порвати. Чим тонше тісто, тим більш хрустким і смачним виходить штрудель.
Викладаємо на тісто начинку і акуратно згортаємо його рулетом (виходить два рулети).
Викладаємо на деко, застелене пергаментом. Зверху поливаємо топленим вершковим маслом.
Випікаємо при 180 С близько 30 хвилин до легкої рум’яності.
Готові штруделі присипаємо цукровою пудрою і нарізаємо по діагоналі.