Ніжна скумбрія холодного копчення

Щоб надати легку димну нотку рекомендуємо додати в маринад трохи каррі, копченої паприки або навіть 100 мл віскі, що володіє подібною нотою. Не забудьте додати трохи цукру: він посприяє просоченню риби повністю, до кісток, а також вбереже її від надмірної солоності. Вийде і закуска, і друге. Втім, про всі плюси солоної риби ви точно знаєте. Залишається тільки приготувати її.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами UkrMedia.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 3 шт.
  • Вода – 1 л
  • Лушпиння з 5 цибулин.
  • Чорний чай – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор – за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Спеції (карі, паприка) – за смаком

Приготування:

  1. Почистіть тушки риб і обріжте їм голови. Дайте скумбрії трохи підсохнути на паперовому рушнику.
  2. Готуємо маринад. Доведіть воду з цибулевим лушпинням до кипіння і проваріть до насиченого кольору. Тримайте на вогні ще 5 хвилин, а потім залиште на 10 – настоятися.
  3. Додайте чай, сіль, цукор, перець і інші спеції за смаком (наприклад, каррі або копчену парприку) і знову доведіть маринад до кипіння. Зніміть з вогню і залиште остигати.
  4. Підготуйте пляшку для засолювання. Використовуйте звичайну пластикову для трьох риб або кожної риби окремо. Зріжте верх. Потім укладіть скумбрію хвостом вгору, або ж в інший зручний посуд, залийте її розсолом і залиште в холодильнику на 3 дні. Насичений смак і колір гарантовані!

Скумбрія – благородна риба. Перед її насиченим смаком складно встояти. Якщо бажаєте, щоб шкіра, нігті та волосся залишалися міцними і здоровими, обов’язково додайте цей продукт в меню: у скумбрії ідеально поєднуються жирні кислоти, які за це відповідають. Замініть пару м’ясних страв на страви з скумбрії – ви не пошкодуєте!

Не вдається скопіювати.