Ніжна сирна запіканка з морквою! Її можна подавати як теплою так і холодною. Смачно та швидко
Сирна запіканка з морквою виходить ніжна, повітряна, яскрава, смачна та корисна. Запіканка ідеально підходить для сніданку, її можна подавати як теплою, так і холодною, зі сметаною, вершками або медом. Рекомендуємо приготувати та спробувати.
Інгредієнти:
- Сир (будь-якої жирності) – 600 г
- Сметана – 60 г
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 50 г за смаком
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1/3 ч. л.
- Манна крупа – 40 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Морква свіжа натерта – 1 шт. (150 г)
- Масло вершкове для змащування форми
Розмір форми 27х17х6 (якщо кругла 22 см)
Готується запіканка швидко, тому відразу вмикаємо духовку розігріватися до 180°С.
Сир підійде будь-якої жирності, краще брати м’яку, або пастоподібну. Якщо крупинчастий сир, його потрібно пробити блендером або протерти через сито. Сир має бути м’який і без сухих грудочок. Додаємо яйця, сметану, сіль, цукор та ванільний цукор, перемішуємо сирну масу до однорідного стану.
Далі додаємо манку та розпушувач, перемішуємо.
Моркву натираємо на середній або краще дрібній тертці. Викладаємо у сирну масу, добре все перемішуємо.
Дно та боки форми (розмір моєї форми 27х17х6) змастити вершковим маслом. Викладаємо сирну масу, вирівнюємо поверхню, присипаємо цукром (для того, щоб скоринка у запіканки не відокремилася від основної маси при випіканні). Ставимо сирну запіканку в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів, випікаємо 40-50 хв. Враховуйте, що духовки та форми для запікання у всіх різні, температура та час приготування можуть відрізнятися.
Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою, вона має виходити суха. Готову запіканку залишаємо у формі до повного остигання. Сирна запіканка з морквою готова! Приємного апетиту!