Ніжна вершкова паска! Справжня окраса святкового столу
Паска – це досить трудомісткий процес приготування і необхідна маса продуктів. Цей рецепт простий, але завжди вдало виходить.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- масло вершкове, 200 г;
- яйця, 5 шт;
- цукор, 250 г;
- борошно, 550г;
- горіхи і сухофрукти за смаком, 150 г.
- Для приготування опари необхідно:
- дріжджі свіжі, 30 г або сухі, 11 г;
- борошно, 170 г;
- вершки жирні, 240 мл;
- цукор, 2 ч.л.
Для приготування глазурі з білків:
- білок, 1 шт;
- пудра цукрова, 100 г;
- лимонний сік кілька крапель.
Покроковий процес приготування:
Для опари підігріваємо вершки до теплої температури і змішуємо з цукром і дріжджами. Суміш добре перемішуємо.
Борошно просіваємо і змішуємо з рідкою основою.
Вимішуємо, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
Змішуємо 4 яйця з 1 жовтком, сіллю і цукром, збиваємо.
У збиту масу порційно додаємо опару і ретельно все вимішуємо.
Борошно просіваємо і частинами додаємо в тісто. Борошна багато не всипати відразу, головне – добре вимішуйте до однорідності міксером або занурювальним блендером, а краще руками.
Розтоплюємо вершкове масло, охолоджуємо і вливаємо в тісто, вимішуємо.
Порада: найкраще, вимішувати тісто на паску руками – від тепла рук, воно стає еластичним і м’яким, вам не доведеться всипати багато борошна і здоба вийде пишною.
Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 2 години.
Обминаємо тісто, змішуємо з шматочками горіхів і сухофруктів на свій смак.
Форми змащуємо маслом і викладаємо колобки тіста так, щоб воно заповнило форму до половини. Накриваємо форми рушниками і залишаємо на 30 – 40 хвилин в теплому місці.
Духовку розігріваємо до 180 і випікаємо паски близько години великі форми і 30 – 40 хвилин маленькі.
Для глазурі збиваємо білок з пудрою і декількома краплями лимонного соку.
Покривати глазур’ю можна як гарячі, так і охолоджені паски.