Ніжні і пишні оладки на сметані
Оладки – страва, знайома багатьом з дитинства. На сметані вони виходять ніжні і пишні. Відмінно підійдуть до сніданку або на перекус. І точно припадуть всім до смаку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- 160 грам пшеничного борошна
- 350 грам сметани
- 1 чайна ложка соди
- 2 столові ложки цукру
- пів чайної ложки солі
- 1 яблуко
- соняшникова олія
Як приготувати оладки на сметані
У миску кладемо сметану кімнатної температури, додаємо соду, сіль і цукор. Все добре перемішуємо.
Яблуко очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо його до сметани і перемішуємо.
Поступово частинами додаємо борошно і замішуємо тісто.
У сковорідку наливаємо олію і нагріваємо її. Потім ложкою викладаємо тісто у вигляді оладок. Смажимо їх під закритою кришкою на повільному вогні з двох сторін до рум’яної скоринки. Готові оладки перекладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. А потім подаємо до столу.