Ніжні, соковиті котлети-капустянки в сметанній заливці

Такі котлети виходять дуже ніжними і соковитими.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Спробуйте зробити, цілком можливо, що капустянки поселяться і в вашому меню.

Що необхідно для приготування таких котлет:

  • фарш (у нашій статті свинячо-яловичий, можна будь-який) – 1 кг;
  • капуста білокачанна – 500 г;
  • морква – 1 шт. середнього розміру;
  • цибуля ріпчаста – 1 велика або 2 середні шт;
  • яйце – 1 шт;
  • Рослинна олія – ​​2-3 ст.л. для обсмажування цибулі.

Для заливки:

  • сметана – 3 ст.л;
  • вода – 0,7 л;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • рослинна олія – ​​2-3 ст.л. (для обсмажування цибулі);
  • сіль, перець – за смаком.

Готуємо

1. Дрібно нарізаємо капусту. Дуже дрібно. Як можна дрібніше.

2. Тремо на дрібній тертці моркву.

3. Шаткуємо дрібно цибулю і обсмажуємо її на рослинному або вершковому маслі до прозорості.

4. Цибулю, капусту та моркву змішуємо з фаршем. Туди ж вбиваємо одне яйце. Можна яйце і не забивати, але в цьому випадку фарш потрібно добре вимісити і навіть вибити.

5. Формуємо котлети, форму для випічки змащуємо рослинним маслом, укладаємо котлети, не використовуючи панірувальні сухарі. Можна і використовувати, але можна прекрасно обійтися і без них.

6. Ставимо форму з Капустянка в розігріту до 200 * С духовку (режим “верх / низ / конвекція” на 20-30 хвилин.

7. Поки котлети запікаються, робимо сметанну заливку. Тут все просто. Нарізаємо цибулю півкільцями, обсмажуємо в рослинному маслі на сковороді, сметану змішуємо з водою і виливаємо в сковороду. Додаємо сіль (у мене “Смачна сіль” з травами), перець – за смаком, доводимо до кипіння.

8. Коли котлети зарум’яняться, виливаємо в форму заливку і тушкуємо ще 10-15 хвилин.

Смачного!