Ніжні, як хмара! Котлети не поступаються м’ясним, але зі звичайної картоплі

Дуже смачні котлети з картоплі з ароматною і ніжною грибною підливою з печериць – це дивовижна страва.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • – картопля, 6 – 7 шт;
  • – яйце, 1 шт;
  • – масло вершкове, 50 г;
  • – борошно, 2 ст.л;
  • – сухарі панірувальні, 100 г.

Для приготування підливи візьміть:

  • – гриби, 400 г;
  • -петрушка кріп;
  • – лист лавровий, 2 шт;
  • – перець горошком;
  • – цибуля, 2 шт;
  • – масло вершкове і олія по 30 г;
  • – сметана жирна, 350 м

Процес приготування

Печериці або інші гриби ріжемо шматочками.

Доводимо воду до кипіння і варимо картоплю з сіллю і лавровим листом, зеленню, перцем.

Цибулю ріжемо великим кубиком, обсмажити на олії, невеликій кількості.

Обсмажуємо гриби на сухій сковороді до тих пір, поки не випарується волога.

Змішуємо цибулю з грибами і обсмажуємо. Солимо і перчимо, додаємо коріандр і перець – це за бажанням і смаку, додаємо ще й вершкове масло, смажимо 4 хвилини.

Порада: найсмачніший соус буде на вершках, але якщо їх у вас немає, тоді беріть якісну, жирну сметану. Щоб соусу вийшло більше, можна додати більше цибулі.

Змішуємо вершки зі сметаною, найжирнішої і видавлюємо часник за смаком. Солимо.

Виливаємо в гриби з цибулею соус і коли він почне булькати, відразу знімаємо з плити – він не повинен довго і багато кипіти.

Відварюємо картоплю, солимо за смаком і змішуємо з яйцем, перетворюємо в пюре, всипаємо борошно і вимішуємо картопляне тісто.

Формуємо котлети, мачає в сухарі і обсмажуємо на олії.

Порада : якщо картопля липне до рук, змочуйте руки у воді.

Подаємо котлети, виклавши на них грибний соус і посипаємо свіжою зеленню.

Не вдається скопіювати.