Ніжні, як хмара! Котлети не поступаються м’ясним, але зі звичайної картоплі
Дуже смачні котлети з картоплі з ароматною і ніжною грибною підливою з печериць – це дивовижна страва.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- – картопля, 6 – 7 шт;
- – яйце, 1 шт;
- – масло вершкове, 50 г;
- – борошно, 2 ст.л;
- – сухарі панірувальні, 100 г.
Для приготування підливи візьміть:
- – гриби, 400 г;
- -петрушка кріп;
- – лист лавровий, 2 шт;
- – перець горошком;
- – цибуля, 2 шт;
- – масло вершкове і олія по 30 г;
- – сметана жирна, 350 м
Процес приготування
Печериці або інші гриби ріжемо шматочками.
Доводимо воду до кипіння і варимо картоплю з сіллю і лавровим листом, зеленню, перцем.
Цибулю ріжемо великим кубиком, обсмажити на олії, невеликій кількості.
Обсмажуємо гриби на сухій сковороді до тих пір, поки не випарується волога.
Змішуємо цибулю з грибами і обсмажуємо. Солимо і перчимо, додаємо коріандр і перець – це за бажанням і смаку, додаємо ще й вершкове масло, смажимо 4 хвилини.
Порада: найсмачніший соус буде на вершках, але якщо їх у вас немає, тоді беріть якісну, жирну сметану. Щоб соусу вийшло більше, можна додати більше цибулі.
Змішуємо вершки зі сметаною, найжирнішої і видавлюємо часник за смаком. Солимо.
Виливаємо в гриби з цибулею соус і коли він почне булькати, відразу знімаємо з плити – він не повинен довго і багато кипіти.
Відварюємо картоплю, солимо за смаком і змішуємо з яйцем, перетворюємо в пюре, всипаємо борошно і вимішуємо картопляне тісто.
Формуємо котлети, мачає в сухарі і обсмажуємо на олії.
Порада : якщо картопля липне до рук, змочуйте руки у воді.
Подаємо котлети, виклавши на них грибний соус і посипаємо свіжою зеленню.