Ніжний і смачний пиріг за копійки! Готую по вихідним
Рецепти пирогів на кефірі користуються популярністю через простоту приготування і невеликий набір продуктів. Виходить така здоба дуже м’якою і ніжною, відмінно підходить до чаю і кави.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- борошно, 160 г;
- масло вершкове, 100 г;
- яйця, 2 шт;
- ванілін за смаком;
- сіль дрібка;
- розпушувач, 1.5 ч.л;
- кефір, 100 мл;
- кави, 3 ч.л;
- цукор, 180 г.
Покроковий процес приготування:
Яйця з’єднуємо з цукром і ваніліном і збиваємо до білої маси.
Масло вершкове заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало м’яким.
Додаємо масло в масу і збиваємо.
У теплий кефір всипаємо каву. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб все добре розчинилося.
Виливаємо кефір в масу і збиваємо.
Просіваємо борошно, з’єднуємо з розпушувачем і всипаємо в масу, збиваємо тісто.
Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто, рівномірно розподіляємо.
Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин.
Готовність перевіряйте шпажкою.
Остиглий пиріг можна обсипати цукровою пудрою або зробити солодкий сироп і просочити пиріг. Смачно подавати пиріг з журавлинним або іншим ягідним соусом, шоколадом.