Ніжний і смачний торт! Пташине молоко без випічки і без желатину
Такий десерт готується досить швидко і насправді, він виходить ніжним і м’яким, з повітряним кремом і легкою лимонною кислинкою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Для приготування крему вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- манна каша, 4 ст.л;
- молоко, 300 г;
- масло вершкове, 180 г;
- лимон, половина;
- пудр цукрова, 100 г;
- згущене молоко. 200 г;
- сіль – дрібка.
Для приготування коржа візьміть:
- печиво, 200 г;
- какао, 3 ст.л;
- масло вершкове, 50 г;
- цукор, 100 г;
- молоко, 100 г.
Для приготування заливки:
- шоколад, 100 г;
- молоко, 50 г;
- масло вершкове, 50 г.
Процес приготування
Для крему розігріваємо молоко і змішуємо з сіллю, манною крупою. Варимо, постійно перемішуючи. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
У кашу натираємо цедру половини лимона, видавлюємо сік, перемішуємо.
Розм’якшене вершкове масло збиваємо. Поступово додаємо пудру і збиваємо.
У цю масу додаємо частинами манну кашу і збиваємо до однорідного стану.
Вливаємо охолоджене згущене молоко і збиваємо, накриваємо готовий продукт плівкою і відправляємо в холодильник.
Для коржа з’єднуємо всі інгредієнти крім печива і варимо на невеликому вогні до розчинення і однорідності.
Печиво подрібнюємо блендером в крихту, з’єднуємо з розтопленої масою і добре вимішуємо.
Формуємо торт в кільці, укладаємо шар печива і добре його втрамбовуємо.
Коли печиво повністю охолоне, викладаємо крем, накриваємо плівкою і ставимо на 30 хвилин в холодильник.
Для заливки змішуємо всі інгредієнти і варимо на повільному вогні до густоти.
Заливаємо торт і відправляємо його в холодильник на 5 годин. Смачного!