Ніжний і смачний торт! Пташине молоко без випічки і без желатину

Такий десерт готується досить швидко і насправді, він виходить ніжним і м’яким, з повітряним кремом і легкою лимонною кислинкою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Для приготування крему вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • манна каша, 4 ст.л;
  • молоко, 300 г;
  • масло вершкове, 180 г;
  • лимон, половина;
  • пудр цукрова, 100 г;
  • згущене молоко. 200 г;
  • сіль – дрібка.

Для приготування коржа візьміть:

  • печиво, 200 г;
  • какао, 3 ст.л;
  • масло вершкове, 50 г;
  • цукор, 100 г;
  • молоко, 100 г.

Для приготування заливки:

  • шоколад, 100 г;
  • молоко, 50 г;
  • масло вершкове, 50 г.

Процес приготування

Для крему розігріваємо молоко і змішуємо з сіллю, манною крупою. Варимо, постійно перемішуючи. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

У кашу натираємо цедру половини лимона, видавлюємо сік, перемішуємо.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо. Поступово додаємо пудру і збиваємо.

У цю масу додаємо частинами манну кашу і збиваємо до однорідного стану.

Вливаємо охолоджене згущене молоко і збиваємо, накриваємо готовий продукт плівкою і відправляємо в холодильник.

Для коржа з’єднуємо всі інгредієнти крім печива і варимо на невеликому вогні до розчинення і однорідності.

Печиво подрібнюємо блендером в крихту, з’єднуємо з розтопленої масою і добре вимішуємо.

Формуємо торт в кільці, укладаємо шар печива і добре його втрамбовуємо.

Коли печиво повністю охолоне, викладаємо крем, накриваємо плівкою і ставимо на 30 хвилин в холодильник.

Для заливки змішуємо всі інгредієнти і варимо на повільному вогні до густоти.

Заливаємо торт і відправляємо його в холодильник на 5 годин. Смачного!