Ніжний картопляний пиріг з соковитою начинкою!
Цей картопляний пиріг виходить неймовірно ніжним і соковитим. Картопляне тісто дуже м’яке і ніжне, ідеально поєднується з великою кількістю соковитої начинки з овочів та курячого філе. Такий пиріг стане відмінним обідом для всієї сім’ї, а також зможе гідно доповнити святкове застілля.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти:
Тісто:
- Картопля – 200 грам,
- Борошно – 200 грам,
- Яйце – 1 шт.,
- Вершкове масло – 50 грам,
- Сіль – за смаком.
Начинка:
- Куряче філе – 400 грам,
- Болгарський перець – 2 шт.,
- Цибуля – 1 шт.,
- Помідор – 1 шт.,
- Жирні вершки – 100 мл.,
- Молоко – 100 мл.,
- Яйця – 2 шт.,
- Томатна паста – 2 ст. л.,
- Твердий сир – 80 грам,
- Сіль, перець – за смаком,
- Рослинна олія – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Готуємо тісто: відварюємо картоплю до готовності і розминаємо її, попередньо зливши воду. Додаємо вершкове масло, залишаємо її трохи охолонути.
2. До теплої картоплі додаємо яйце і борошно, замішуємо тісто.
3. Викладаємо тісто у форму, змащену маслом і формуємо бортики.
4. Форму з тістом відправляємо в морозильну камеру.
5. Готуємо начинку: нарізаємо овочі, цибулю, помідори, перець і куряче філе.
6. Перець обсмажуємо, потім цибулю, до цибулі додаємо нарізане кубиками куряче філе.
7. Овочі і м’ясо обсмажуємо майже до готовності.
8. До м’яса з цибулею, додаємо помідори і обсмажений перець і відставляємо начинку охолоджуватися.
9. Готуємо заливку: змішуємо молоко, вершки, томатну пасту, яйця сіль і перець.
10. Збираємо пиріг: у форму з тістом викладаємо начинку і заливаємо заливкою.
11. Відправляємо в духовку на 200 градусів на 40 хвилин.
12. За 10 хв. до готовності посипаємо пиріг натертим твердим сиром.
Приємного апетиту!