Ніжний картопляний пиріг з соковитою начинкою!

Цей картопляний пиріг виходить неймовірно ніжним і соковитим. Картопляне тісто дуже м’яке і ніжне, ідеально поєднується з великою кількістю соковитої начинки з овочів та курячого філе. Такий пиріг стане відмінним обідом для всієї сім’ї, а також зможе гідно доповнити святкове застілля.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Картопля – 200 грам,
  • Борошно – 200 грам,
  • Яйце – 1 шт.,
  • Вершкове масло – 50 грам,
  • Сіль – за смаком.

Начинка:

  • Куряче філе – 400 грам,
  • Болгарський перець – 2 шт.,
  • Цибуля – 1 шт.,
  • Помідор – 1 шт.,
  • Жирні вершки – 100 мл.,
  • Молоко – 100 мл.,
  • Яйця – 2 шт.,
  • Томатна паста – 2 ст. л.,
  • Твердий сир – 80 грам,
  • Сіль, перець – за смаком,
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо тісто: відварюємо картоплю до готовності і розминаємо її, попередньо зливши воду. Додаємо вершкове масло, залишаємо її трохи охолонути.

2. До теплої картоплі додаємо яйце і борошно, замішуємо тісто.

3. Викладаємо тісто у форму, змащену маслом і формуємо бортики.

4. Форму з тістом відправляємо в морозильну камеру.

5. Готуємо начинку: нарізаємо овочі, цибулю, помідори, перець і куряче філе.

6. Перець обсмажуємо, потім цибулю, до цибулі додаємо нарізане кубиками куряче філе.

7. Овочі і м’ясо обсмажуємо майже до готовності.

8. До м’яса з цибулею, додаємо помідори і обсмажений перець і відставляємо начинку охолоджуватися.

9. Готуємо заливку: змішуємо молоко, вершки, томатну пасту, яйця сіль і перець.

10. Збираємо пиріг: у форму з тістом викладаємо начинку і заливаємо заливкою.

11. Відправляємо в духовку на 200 градусів на 40 хвилин.

12. За 10 хв. до готовності посипаємо пиріг натертим твердим сиром.

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.