Ніжний пісочний пиріг із чорною смородиною. Найсмачніший ягідний пиріг!

Дуже смачний ягідний пісочний пиріг з чорною смородиною – ніжне, розсипчасте тісто, усередині кисленька ароматна ягідна начинка, а зверху хрустка рум’яна скоринка.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Інгредієнти

  • борошно – 420 гр.
  • цукор – 100 гр.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • сіль – дрібка
  • яйце – 2 шт.
  • охолоджене вершкове масло – 180 гр.
  • сметана – 1 ст.л.
  • ванільний цукор – 1 ч.л. за бажанням

Для начинки:

  • свіжа або заморожена чорна смородина – 400 гр.
  • цукор – 150 гр.
  • кукурудзяний крохмаль – 40 гр.

Форма 35х26 cм.

Покроковий рецепт приготування

У миску просіяти борошно, додати розпушувач, цукор, сіль, ванільний цукор, перемішати віночком.

У борошно натерти на грубій терці холодне вершкове масло.

Потім руками розтерти все в дрібну крихту.

У борошняній крихті зробити поглиблення додати сметану, яйця і замісити м’яке тісто.

Тісто розділити на дві нерівні частини.

Меншу частину тіста загорнути в плівку і відправити в морозилку приблизно на 1 годину.

Більшу частину тіста розкачати на пергаменті в тонкий пласт, товщиною приблизно 0,5 см (розміром 35х26 см.).

Перенести тіста разом з папером на деко, сформувати бортики, наколоти тісто виделкою.

Приготувати начинку.

У мисці змішати смородину, цукор, кукурудзяний крохмаль. На тісто рівномірно розподілити начинку.

Зверху на начинку натерти другу частину тіста на грубій терці, рівномірно розподіляючи по поверхні.

Випікати пиріг в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів приблизно 40 хвилин, до золотистого кольору.

Час випікання може відрізнятися, орієнтуйтеся на свою духовку.

Готовому пирогу дати охолонути і теплим нарізати на шматочки.

Перед подачею посипаємо цукровою пудрою.

Це дуже смачно, обов’язково спробуйте, вам точно сподобається. Смачного!