Ніжний пісочний пиріг із чорною смородиною. Найсмачніший ягідний пиріг!
Дуже смачний ягідний пісочний пиріг з чорною смородиною – ніжне, розсипчасте тісто, усередині кисленька ароматна ягідна начинка, а зверху хрустка рум’яна скоринка.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти
- борошно – 420 гр.
- цукор – 100 гр.
- розпушувач – 1 ч.л.
- сіль – дрібка
- яйце – 2 шт.
- охолоджене вершкове масло – 180 гр.
- сметана – 1 ст.л.
- ванільний цукор – 1 ч.л. за бажанням
Для начинки:
- свіжа або заморожена чорна смородина – 400 гр.
- цукор – 150 гр.
- кукурудзяний крохмаль – 40 гр.
Форма 35х26 cм.
Покроковий рецепт приготування
У миску просіяти борошно, додати розпушувач, цукор, сіль, ванільний цукор, перемішати віночком.
У борошно натерти на грубій терці холодне вершкове масло.
Потім руками розтерти все в дрібну крихту.
У борошняній крихті зробити поглиблення додати сметану, яйця і замісити м’яке тісто.
Тісто розділити на дві нерівні частини.
Меншу частину тіста загорнути в плівку і відправити в морозилку приблизно на 1 годину.
Більшу частину тіста розкачати на пергаменті в тонкий пласт, товщиною приблизно 0,5 см (розміром 35х26 см.).
Перенести тіста разом з папером на деко, сформувати бортики, наколоти тісто виделкою.
Приготувати начинку.
У мисці змішати смородину, цукор, кукурудзяний крохмаль. На тісто рівномірно розподілити начинку.
Зверху на начинку натерти другу частину тіста на грубій терці, рівномірно розподіляючи по поверхні.
Випікати пиріг в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів приблизно 40 хвилин, до золотистого кольору.
Час випікання може відрізнятися, орієнтуйтеся на свою духовку.
Готовому пирогу дати охолонути і теплим нарізати на шматочки.
Перед подачею посипаємо цукровою пудрою.
Це дуже смачно, обов’язково спробуйте, вам точно сподобається. Смачного!