Ніжний шашлик з печінки (2 варіанти приготування)

Хочу поділитися з вами не банальним варіантом приготування звичної страви. Шашлик з печінки, завдяки салу, виходить дуже соковитий і ніжний. Він буквально тане в роті. Приготувавши його один раз за цим рецептом, ви будете робити це знову і знову.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

Варіант №1

  • 500 грам курячої печінки
  • 100 грам сала
  • 1 цибулина
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • чорний перець

Варіант 2

  • 500 грам курячої печінки
  • 1 лимон
  • розмарин або м’ята
  • 50 мілілітрів соняшникової олії
  • сіль, перець за смаком

Покроковий процес приготування:

Приготуємо печінку за першим варіантом. Курячу печінку промиваємо і розрізаємо на 2-3 частини. Кладемо в миску, заливаємо соєвим соусом і додаємо чорний перець. Все перемішуємо і залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин.

Цибулю нарізаємо кільцями, сало – скибочками.

Нанизуємо шматочки печінки на шпажки, чергуючи їх з цибулею і салом.

Форму для запікання застеляємо фольгою і кладемо палички. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 15 хвилин з одного боку, потім перевертаємо і запікаємо ще 15 хвилин. Готову печінку подаємо до столу.

Другий варіант приготування печінки. Нарізаємо її шматочками і кладемо в миску.

В лимон додаємо сіль, олію і розмарин або м’яту. Все перемішуємо і кладемо печінку. Знову все перемішуємо і залишаємо маринуватися на 15 хвилин.

Нанизуємо печінку на шпажки і запікаємо тим же чином.