Ніжний шашлик з печінки (2 варіанти приготування)
Хочу поділитися з вами не банальним варіантом приготування звичної страви. Шашлик з печінки, завдяки салу, виходить дуже соковитий і ніжний. Він буквально тане в роті. Приготувавши його один раз за цим рецептом, ви будете робити це знову і знову.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
Варіант №1
- 500 грам курячої печінки
- 100 грам сала
- 1 цибулина
- 2 столові ложки соєвого соусу
- чорний перець
Варіант 2
- 500 грам курячої печінки
- 1 лимон
- розмарин або м’ята
- 50 мілілітрів соняшникової олії
- сіль, перець за смаком
Покроковий процес приготування:
Приготуємо печінку за першим варіантом. Курячу печінку промиваємо і розрізаємо на 2-3 частини. Кладемо в миску, заливаємо соєвим соусом і додаємо чорний перець. Все перемішуємо і залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин.
Цибулю нарізаємо кільцями, сало – скибочками.
Нанизуємо шматочки печінки на шпажки, чергуючи їх з цибулею і салом.
Форму для запікання застеляємо фольгою і кладемо палички. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 15 хвилин з одного боку, потім перевертаємо і запікаємо ще 15 хвилин. Готову печінку подаємо до столу.
Другий варіант приготування печінки. Нарізаємо її шматочками і кладемо в миску.
В лимон додаємо сіль, олію і розмарин або м’яту. Все перемішуємо і кладемо печінку. Знову все перемішуємо і залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
Нанизуємо печінку на шпажки і запікаємо тим же чином.