Ніжний шоколадний торт за 15 хвилин

Такий тортик готується дуже швидко і просто. Виходить неймовірно смачним.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Для приготування буде портібно:

  • яйце – 2шт;
  • вершки – 10 ст.л;
  • мед – 2 ст.л;
  • цукор – 6 ст.л;
  • екакао – 4 ст.л;
  • борошно – 8 ст.л. (без гірки);
  • рослинна олія -2 ст.л;
  • сода -1 / 2ч.л. (погасити).

Для крему:

  • сметана – 500 гр;
  • цукрова пудра – 3-5 ст.л.

Спосіб приготування

У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо трохи солі, 6 ст.л. цукру, збиваємо все міксером, можна збити звичайним віночком. Тепер додаємо 2 ст.л. меду, вливаємо 10 ст.л. вершків, можна замінити на молоко, якщо немає вершків. Додаємо 4 ст.л. рослинного масла.

Відміряємо 4 ст.л. какао порошку, додамо до нього 8 ст.л. борошна без гірки і перемішаємо. Додаємо в тісто, перемішуємо. Тепер додаємо половину ч.л. соди, погасимо її лимонним соком і перемішуємо. Тісто виходить не густе, але і не рідке.

Беремо форму, найкраще брати силіконову. Змащуємо маслом, переливаємо тісто, розрівнюємо. Випікати будемо в мікрохвильовій печі. Встановлюємо потужність 800 ват, час 7 хвилин.

Після закінчення часу важливо не відкривати мікрохвильову піч хоча б хвилини 2-3. Готовність обов’язково перевірте дерев’яною шпажкою.

Витягуємо з форми, даємо трохи охолонути, остигає він швидко. Поки він остигає приготуємо крем. Підійде будь-який Ваш улюблений, у нашому рецепті з сільської сметани.

Кладемо 500 грам сметани, додаємо 3 ст.л. цукрової пудри і збиваємо до потрібної густоти. Якщо будете брати магазинну сметану, то беріть жирністю не менше ніж 20% і не збивайте її міксером, інакше вона стане рідкою, а просто перемішайте її віночком або ложкою.

Тепер корж, що вийшов розрізаємо на 3 або 4 коржа. Залежно, яка у Вас була форма. Можна спочатку зробити надрізи ножем, потім розрізати звичайною ниткою.

Змащуємо коржі з двох сторін кремом і укладаємо один на одного. Промащуємо боки і верх торта. Прикрашаємо за бажанням. Даємо тортику трохи просочитися, хоча якщо не терпиться, можна вже відразу приступати до дегустації. Він уже м’який і смачний.

Можна ще прикрасити торт розтопленим шоколадом. Розрізаємо на порційні шматочки і насолоджуємося.

Смачного!