Ніжний, з насиченим шоколадним смаком, десерт без випічки з какао та молока. Готується просто та легко

Ніжний, з насиченим шоколадним смаком, десерт без випічки. Готується нескладно і швидко (не рахуючи часу на застигання). Дуже смачний! Готувала вперше і вийшло непогано, як на мене.

Для приготування потрібно:

  • молоко 500 мл
  • какао порошок 2 стол. ложки
  • цукор 100 г
  • щіпка солі
  • гіркий шоколад 1 плитка
  • агар-агар 2 ч. ложки
  • вода 40 мл

Змішала 100 мл молока із двома ложками какао порошку.

Окремо в сотейнику з’єднала 400 мл молока, 100 г цукру та дрібку солі. На повільному вогні довела майже кипіння, потім влила шоколадну суміш.

Потім додала гіркий шоколад і проварила постійно помішуючи, поки шоколад повністю не розчинився.

Дві чайні ложки агар-агару розвела у 40 мілілітрах води та додала до суміші. Проварила ще 1 хвилину та зняла з плити.

Готову суміш вилила в коробку з-під кефіру. Охолодила за кімнатної температури, а потім прибрала в холодильник до повного застигання (2-3 години).

Готовий десерт зверху присипала какао порошком.

Готуйте із задоволенням, приємного апетиту!