”Новорічний оселедець під шубою” від шефкухаря
Салат вийде дуже соковитим, ніжним, з оригінальним пікантним смаком. Звичайно, це не повсякденний салат. Але ж іноді так хочеться порадувати рідних чимось особливим.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Цікава публікація
Склад продуктів
- 300 грам червоної слабосоленої риби;
- 5 зварених круто яєць;
- одна велика сира морква;
- одна велика головка ріпчастої цибулі;
- 1-2 відварених буряків;
- 30 мілілітрів соняшникової олії без запаху;
- 50 грам кедрових горішків;
- невеликий пучок зеленого кропу.
Для соусу
- 150 грам майонезу;
- 150 грам вершкового або домашнього сиру;
- одна столова ложка лимонного соку;
- одна чайна ложка готової гірчиці;
- сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Покроковий процес приготування
Одну головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і нарізаємо маленькими кубиками.
Очищену і добре промиту моркву натираємо на тертці для корейських овочів: намагайтеся робити соломку не надто довгою.
На розігріту сковорідку наливаємо трохи рафінованої олії і викладаємо цибулю.
Як тільки цибуля почне трохи золотитися, відправляємо в сковороду моркву.
Все перемішуємо і продовжуємо обсмажувати овочі до м’якості моркви.
Перекладаємо обсмажені овочі на тарілку і прибираємо в сторону: нехай остигають.
Зварені круто яйця очищаємо від шкаралупи і натираємо на грубій терці.
Зварений до готовності буряк очищаємо і натираємо на тертці для корейських овочів.
Філе слабосоленої червоної риби нарізаємо невеликими кубиками.
А тепер саме час приготувати заправку для нашого салату.
У невелику миску викладаємо майонез, вершковий сир, вливаємо лимонний сік і готову гірчицю (якщо є така можливість, то краще використовувати діжонську гірчицю), солимо і перчимо до смаку.
Все ретельно перемішуємо до однорідності, щоб не було грудочок.
Одну третю частину соусу додаємо в миску з буряком, другу третину – в миску з тертими яйцями, а соус, що залишився знадобиться трохи пізніше.
Буряк і яйця ретельно перемішуємо з заправкою.
На сервірувальну тарілку встановлюємо кулінарне кільце (у мене діаметром 18 сантиметрів): саме в ньому ми і будемо збирати салат.
Першим шаром викладаємо червону рибу, утрамбовуємо її злегка і змащуємо майонезним соусом. Одну ложку соусу необхідно залишити для останнього шару.
Другим шаром викладаємо відварені курячі яйця, змішані з заправкою, злегка утрамбуйте.
Третім шаром будуть обсмажені овочі, розподіляємо їх.
Четвертим шаром викладаємо буряк, розподіляємо його рівним шаром і утрамбовуємо.
Соусом змащуємо цей останній шар і посипаємо все кедровими горішками.
Горішки перед використанням необхідно підсушити на сухій сковороді або в духовці. Замість них можна використовувати волоські горіхи.
Кулінарне кільце акуратно знімаємо і прикрашаємо салат: на свій смак. Я пропоную в якості прикраси використовувати гілочки кропу (по краю салату) і трояндочки з червоної риби (помістити їх в центрі).