”Новорічний оселедець під шубою” від шефкухаря

Салат вийде дуже соковитим, ніжним, з оригінальним пікантним смаком. Звичайно, це не повсякденний салат. Але ж іноді так хочеться порадувати рідних чимось особливим.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Цікава публікація

Склад продуктів

  • 300 грам червоної слабосоленої риби;
  • 5 зварених круто яєць;
  • одна велика сира морква;
  • одна велика головка ріпчастої цибулі;
  • 1-2 відварених буряків;
  • 30 мілілітрів соняшникової олії без запаху;
  • 50 грам кедрових горішків;
  • невеликий пучок зеленого кропу.

Для соусу

  • 150 грам майонезу;
  • 150 грам вершкового або домашнього сиру;
  • одна столова ложка лимонного соку;
  • одна чайна ложка готової гірчиці;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Покроковий процес приготування

Одну головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і нарізаємо маленькими кубиками.

Очищену і добре промиту моркву натираємо на тертці для корейських овочів: намагайтеся робити соломку не надто довгою.

На розігріту сковорідку наливаємо трохи рафінованої олії і викладаємо цибулю.

Як тільки цибуля почне трохи золотитися, відправляємо в сковороду моркву.

Все перемішуємо і продовжуємо обсмажувати овочі до м’якості моркви.

Перекладаємо обсмажені овочі на тарілку і прибираємо в сторону: нехай остигають.

Зварені круто яйця очищаємо від шкаралупи і натираємо на грубій терці.

Зварений до готовності буряк очищаємо і натираємо на тертці для корейських овочів.

Філе слабосоленої червоної риби нарізаємо невеликими кубиками.

А тепер саме час приготувати заправку для нашого салату.

У невелику миску викладаємо майонез, вершковий сир, вливаємо лимонний сік і готову гірчицю (якщо є така можливість, то краще використовувати діжонську гірчицю), солимо і перчимо до смаку.

Все ретельно перемішуємо до однорідності, щоб не було грудочок.

Одну третю частину соусу додаємо в миску з буряком, другу третину – в миску з тертими яйцями, а соус, що залишився знадобиться трохи пізніше.

Буряк і яйця ретельно перемішуємо з заправкою.

На сервірувальну тарілку встановлюємо кулінарне кільце (у мене діаметром 18 сантиметрів): саме в ньому ми і будемо збирати салат.

Першим шаром викладаємо червону рибу, утрамбовуємо її злегка і змащуємо майонезним соусом. Одну ложку соусу необхідно залишити для останнього шару.

Другим шаром викладаємо відварені курячі яйця, змішані з заправкою, злегка утрамбуйте.

Третім шаром будуть обсмажені овочі, розподіляємо їх.

Четвертим шаром викладаємо буряк, розподіляємо його рівним шаром і утрамбовуємо.

Соусом змащуємо цей останній шар і посипаємо все кедровими горішками.

Горішки перед використанням необхідно підсушити на сухій сковороді або в духовці. Замість них можна використовувати волоські горіхи.

Кулінарне кільце акуратно знімаємо і прикрашаємо салат: на свій смак. Я пропоную в якості прикраси використовувати гілочки кропу (по краю салату) і трояндочки з червоної риби (помістити їх в центрі).