Ну дуже смачний десерт! І за рахунок готового тіста не важкий в приготуванні.

Турецька пахлава з тіста Філо.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Юля Начаєва

Інгредієнти:

2 упаковки готового тіста Філо вагою по 400 гр.упаковка.
300 гр. вершкового масла

Начинка:

  • 300 гр. горіхів будь яких.
  • 0,5 ч.л. кориці за бажанням.
  • 150 гр. цукру.

Сироп:

  • 300 гр. цукру
  • 150 мл. води
  • 2 ст.л. меду
  • 2 ст.л. лимонного соку

~листи тіста розрізати вертикально на половину(листи мають бути в положенні альбомного листка).

~горіхи подрібнити, перемішати з цукром і корицею.

~масло розтопити.

~кожен лист тіста злегка змазувати маслом та викладаємо шарами на деко з високими бортиками,дно дека також змазати маслом.

~начинку з горіхів умовно розділити на три частини.

~після кожних 10 шарів тіста посипаємо горіхами,має бути три шари з горіхів.

~після третього шару горіхів викладаємо все тісто яке залишилось,не забуваючи змазувати маслом.

~коли сформували наш так званий пиріг,розрізаємо ще сирим акуратно на порційні шматочки квадратиками.

~випікати при температурі 200⁰ до зарум’янення,це займає приблизно 30-40 хв.

~поки печеться пахлава приготуємо сироп-цукор змішати з водою,варимо після закипання 5 хв.Зняти з вогню, додати лимонний сік та мед.

~готову пахлаву ще гарячою заливаємо сиропом,добре промочити всі шматочки. Залишити настоятись 2 год.