Ну і смакота ж! Така картопля стане найчастішим гостем на моєму столі! Це щось! Готується не довго, не складно і не дорого, проте легко, досить швидко і головне – смачно!

Вона така ніжна, що тане в роті, просто виходить смакота… з тонкою ноткою часнику та сирною скоринкою! Дуже люблю, коли в квартирі приємний аромат від їжі, що готується, аромат будинку і затишку. Від цієї картопельки саме такою – запах часникової заливки.

Інгредієнти:

  • Картопля – 8-9шт.
  • Вершкове масло – 100гр.
  • Сметана – 2ст.л
  • Сир – 70гр.
  • Часник – 4зуб.
  • Сіль – 1/3ч.л.
  • Петрушка – 1/2 пучка

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Картопля очистимо, приблизно 1 кг. Кладемо в каструлю, додаємо сіль, заливаємо водою і варимо до готовності.

Цим часом приготуємо заливку. Сир натрьом на дрібній тертці, невеликий пучок петрушки дрібно поріжемо, в добре розм’якшене масло (кімнатної температури) додамо 4 зубчики подрібненого часнику, тертий сир, петрушку, сіль, сметану будь-якої жирності, у мене 20%, все добре перемішуємо, часниково-олійна готова.

Картопля відварилася, розріжемо навпіл.

Форму для запікання змастимо вершковим маслом. викладаємо картоплю, змащуємо підготовленою часниково-олійною заливкою.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 220 градусах 25-30 хвилин, до легкої золотистості та рум’яності.

Часникове масло надає картоплі особливий смак, дуже смачно. Ваша родина точно оцінить.