Ну і смакота ж! Така картопля стане найчастішим гостем на моєму столі! Це щось! Готується не довго, не складно і не дорого, проте легко, досить швидко і головне – смачно!
Вона така ніжна, що тане в роті, просто виходить смакота… з тонкою ноткою часнику та сирною скоринкою! Дуже люблю, коли в квартирі приємний аромат від їжі, що готується, аромат будинку і затишку. Від цієї картопельки саме такою – запах часникової заливки.
Інгредієнти:
- Картопля – 8-9шт.
- Вершкове масло – 100гр.
- Сметана – 2ст.л
- Сир – 70гр.
- Часник – 4зуб.
- Сіль – 1/3ч.л.
- Петрушка – 1/2 пучка
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Картопля очистимо, приблизно 1 кг. Кладемо в каструлю, додаємо сіль, заливаємо водою і варимо до готовності.
Цим часом приготуємо заливку. Сир натрьом на дрібній тертці, невеликий пучок петрушки дрібно поріжемо, в добре розм’якшене масло (кімнатної температури) додамо 4 зубчики подрібненого часнику, тертий сир, петрушку, сіль, сметану будь-якої жирності, у мене 20%, все добре перемішуємо, часниково-олійна готова.
Картопля відварилася, розріжемо навпіл.
Форму для запікання змастимо вершковим маслом. викладаємо картоплю, змащуємо підготовленою часниково-олійною заливкою.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 220 градусах 25-30 хвилин, до легкої золотистості та рум’яності.
Часникове масло надає картоплі особливий смак, дуже смачно. Ваша родина точно оцінить.